Αποστολέας Θέμα: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κείμενο τρομολαγνείας από το ένθετο "Κυνήγι" της εφημερίδας Έθνος!  (Αναγνώστηκε 7258 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κείμενο τρομολαγνείας από το ένθετο "Κυνήγι" της εφημερίδας Έθνος!

Ο σύνδεσμος: http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23386&subid=2&pubid=64107071

Το κακό με αυτήν την ιστορία έχει παραγίνει πλέον. "Άρθρο" στο ένθετο "Κυνήγι" του Έθνους περιγράφει μια ιστορία θανάτωσης ενός Νερόφιδου (Natrix natrix) με φωτογραφίες και γράφει ότι το φίδι ήταν ξενική θανατηφόρα Οχιά που έχουν αμολήσει "φυσιολάτρες οικολογούντες"!

Μερικά ακόμα απαράδεκτα σημεία του κειμένου:
1. "Είναι πάνω από δύο μέτρα μήκος και χοντρό σαν μπράτσο...".
Σε σύγκριση με το δικράνι φαίνεται ξεκάθαρα ότι το φίδι δεν ξεπερνάει το ένα μέτρο! Η 1η φωτογραφία είναι παραπλανητική λόγω προοπτικής (το έχουμε αναλύσει παλιότερα με παραδείγματα).

2."Ο πεθερός μου, έμπειρος με τα φίδια, αρπάζει ένα δεκριάνι και το τρυπάει στη μέση...".
Προφανώς μιλάμε για πολλή εμπειρία στη συγκεκριμένη ομάδα ζώων...

3."...Φυσικά, της έκοψα το κεφάλι με μία τουφεκιά..."
Ότι κινείται σκοτώνεται γι'αυτούς τους ανθρώπους.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου, δεν μπορεί μια εφημερίδα να δημοσιεύει τέτοια απαράδεκτα "άρθρα", να παραπληροφορεί και να πανικοβάλει το κοινό. Και πρέπει επιτέλους κάποιος να ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ για τις παράνομες αυτές πράξεις εξόντωσης άγριων προστατευόμενων ζώων που διαφημίζονται θρασύτατα με ονοματεπώνυμα.

Τέλος, πρέπει οι κυνηγοί να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι ρυθμιστές της φύσης και ότι υπάρχουν ζώα στην ελληνική φύση για τα οποία δεν έχουν καμία ιδέα και δεν αρκεί μόνο να σπαταλάς πολλές ώρες στο πεδίο σκοτώνοντας, αλλά χρειάζεται να ασχοληθείς πραγματικά και να τα μελετήσεις για να τα μάθεις. Ό,τι δεν αναγνωρίζετε από εσάς κύριοι δεν πάει να πει ότι δεν υπήρχε εκεί πολύ πριν ακόμα εμφανιστεί ο ίδιος ο άνθρωπος.

Το Νερόφιδο (Natrix natrix) έχει μεγάλη χρωματική ποικιλομορφία, είναι εντελώς ακίνδυνο φίδι, πλαταίνει το κεφάλι και το σώμα του όταν απειλείται για εκφοβισμό του θηρευτή ή παριστάνει το νεκρό. Προστατεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ’αρ.67, ΦΕΚ 23/Α/30-1-81 (Πίνακας ΄Β). Η θανάτωσή του είναι πράξη παράνομη. Το συγκεκριμένο άτυχο των φωτογραφιών ήταν και θηλυκό. Κρίμα και αίσχος.

Αποσυνδεδεμένος marga

• Member
  • *
Καλησπέρα,
Είναι πραγματικά εξοργιστικό! Έχω ζήσει εκτός Ελλάδος τα τελευταία χρόνια και αναπόφευκτα κάνω τη σύγκριση με άλλες χώρες σε σχέση με αυτό το θέμα και είναι απελπιστικό. Άνθρωποι απ'όλο τον κόσμο επισκέπτονται τη Μήλο και την Κίμωλο για να δούνε τη Macrovipera, και στην πρώτη μου αναφορά σε ντόπιο όταν επισκέφτηκα το τελευταίο νησί η απάντηση ήταν "θες να πάω να σκοτώσω μιά να στη φέρω;;"

Ήθελα να γράψω μια επιστολή διαμαρτυρίας προς την εφημερίδα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω σχεδόν αυτούσια την τελευταία παράγραφο του κειμένου σου πάνω στη συμπεριφορά του φιδιού και τη σχετική νομοθεσία (δινότας την πηγή προφανώς); Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο έγγραφο/επιστολή που ετοιμάζεται και μπορεί κάποιος να προσυπογράψει;

Ευχαριστώ,
Μαργαρίτα

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Μαργαρίτα τους έχω στείλει email κι εγώ. Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τελευταία παράγραφο.

Αποσυνδεδεμένος marga

• Member
  • *
Ευχαριστώ πολύ, εστάλη, αν λάβω απάντηση θα τη μοιραστώ...

Αποσυνδεδεμένος apiliotis

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Φύλο: Άντρας
Καλημέρα Ηλία.
Τους έγραψα κι εγώ δυο λόγια.
Εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας και δημοσιεύει τέτοια πράγματα!
Έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε ακόμη.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Μη φοβάστε κι αυτή τη φορά δεν θα περάσει έτσι...

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Πραγματικά απαράδεκτο δημοσίευμα!

Δυστυχώς, μάλλον κυκλοφόρησε και σε έντυπη μορφή (αφού πρόκειται για ένθετο εφημερίδας)...
Ευτυχώς όμως ο "ειδικός" ανέβασε φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα τη διαφορά.
Κι ευτυχώς επίσης που υπογράφει επώνυμα, ώστε να ξέρουμε κι εμείς ποιος είναι.
Άκου Acanthophis ...

Σίγουρα δεν πρέπει να περάσει έτσι!
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!