Αποστολέας Θέμα: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΕΛΩΝΑ  (Αναγνώστηκε 5576 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος roza

• Member
  • *
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΕΛΩΝΑ
« στις: 18-04-15, 18:42:42 »
Φίλοι της σελίδας καλησπέρα, εχω 2 χελώνες θηλυκές γενικά εχω αδυναμία στις χελώνες αλλα ζητω χελώνα αρσενική για ζευγάρωμα. μπορεί να με βοηθήσει κάποιος??

ευχαριστώ εκ των προτέρων  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΕΛΩΝΑ
« Απάντηση #1 στις: 19-04-15, 12:11:57 »
Γεια σου Ρόζα, καλώς ήρθες.
Σε αυτό το φόρουμ ασχολούμαστε μόνο με την άγρια ελληνική ερπετοπανίδα στη φύση και όχι με ζώα σε αιχμαλωσία. Αυτό γίνεται κατανοητό και στους κανονισμούς. Επίσης δεν επιτρέπονται οι αγγελίες. Οπότε η δημοσίευσή σου δεν ταιριάζει με το αντικείμενο της κοινότητας αυτής. Όμως θα ήθελα αν μπορείς να μας πεις, μιας και σκοπεύεις να ζευγαρώσεις τις χελώνες σου, έχεις σκεφτεί σε περίπτωση επιτυχούς αναπαραγωγής τι θα απογίνουν όλα τα μικρά? Φαντάζομαι έχεις τις αμερικάνικες νεροχελώνες, Trachemys scripta. Για τις χελώνες αυτές έχει απαγορευτεί πλέον η εισαγωγή στην ευρωπαική ένωση γιατί πάρα πολλοί ιδιοκτήτες τις αφήνουν στη φύση όταν μεγαλώσουν και αυτές ως χωροκατακτητικά ξενικά είδη δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα στα αυτόχθονα είδη απειλώντας τα. Αν θέλεις διάβασε το σχετικό άρθρο: "Εξωτικά κατοικίδια και περιβάλλον - Οι κίνδυνοι".

Φαντάσου λοιπόν το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί αν αποκτήσεις αρκετά χελωνάκια τα οποία δεν θα ξέρεις τι να τα κάνεις. Εκτός κι αν απλά θέλεις να ζευγαρώσεις τα ζώα και να καταστρέψεις τα αυγά τους.

Αποσυνδεδεμένος roza

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 19-04-15, 19:35:55 »
καλησπερα, δεν γνωριζα πως απαγορευεται να τα εχω σαν κατοικιδια. εχω χελωνες ξηρας και επισης διαθετω μεγαλο χωρο στον κηπο μου οποτε δεν θα με πειραζε να εχω μερικα μικρα. και φυσικα δεν εχω σκοπο να καταστρεψω ουτε τα αυγα τους ουτε τα μικρα τους!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 20-04-15, 10:39:22 »
Οι χελώνες ξηράς είναι αυστηρώς προστατευόμενες και πράγματι απαγορεύεται η αιχμαλωσία τους. Δες αυτό το άρθρο: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=10

Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τις αφήσεις πάλι ελεύθερες στο σημείο όμως από το οποίο πάρθηκαν αρχικά. Αφού είναι και θηλυκές είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουν στη φύση για να επιτελέσουν το ρόλο τους και να μπορούν να αναπαράγονται. Επίσης σκέψου ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε κάλλιστα να σου στειλει κάποιος το δασαρχείο και να έχεις τους σχετικούς μπελάδες. Είναι πολλοί οι άνθρωποι πλέον που έχουν το νου τους για τέτοια περιστατικά και καλούν τις αρχές χωρίς δεύτερη σκέψη. Πιο πολύ όμως κάντο για την ηθική του πράγματος, πρόκειται για άγρια ζώα και η θέση τους είναι στη φύση, στο σημείο που βρέθηκαν και από το οποίο αφαιρέθηκαν.