Αποστολέας Θέμα: Απομάκρυνση φιδιού  (Αναγνώστηκε 8267 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sakis_gr

• Member
  • *
Απομάκρυνση φιδιού
« στις: 24-04-15, 22:57:00 »
Καλησπέρα
Ενώ καθάριζα κάτι παλιά μπάζα βρήκα ένα φιδάκι το οποίο και απομάκρυνα απ' την αυλή
https://www.youtube.com/watch?v=8Y_8tQi0Ab4
Απ τα λίγα που έμαθα εδώ, πιστεύω πως είναι "κονάκι"-Anguis graeca....ας μας πει όμως και κάποιος πιο σχετικός

Αποσυνδεδεμένος antonislefkas

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Απομάκρυνση φιδιού
« Απάντηση #1 στις: 25-04-15, 01:02:39 »
Αν και δεν είμαι βέβαιος κι εμένα για κονάκι μου κάνει, μόνο που δεν είναι φίδι αλλά άποδη σαύρα.

Επίσης, όταν λετε "ας ελπίσουμε ότι δε θα ξαναρθεί" τί εννοείτε; Αυτό είναι στο φυσικό του χώρο τι να κάνει δηλαδή;;.... Τέλος, θεωρώ -χωρίς βέβαια να είμαι ειδικός- ότι ο χειρισμός σας δεν ήταν κατάλληλος και πως είναι πιθανός ο τραυματισμός της σαύρας έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο την "πετάξατε" έξω από την αυλή σας.

Ας περιμένουμε φυσικά και τον Ηλία να μας πει.. :)

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 28-04-15, 12:52:15 »
Σάκη όντως πρόκειται για Κονάκι και δεν είναι φίδι, όπως σωστά ειπώθηκε, αλλά άποδη σαύρα. Δεν τα πιάνουμε ποτέ από την ουρά γιατί συνήθως μας την αφήνουν στο χέρι! Μπορούμε να τα πιάνουμε απαλά από το σώμα και για λίγο (λίγο για να μην αφήσει την ουρά και πάλι). Δεν κινδυνεύεις από αυτά τα ζώα είναι εντελώς ακίνδυνα όπως όλες οι σαύρες της χώρας οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν θα ξανάρθει ή όχι. Σε ποιο νομό είναι?

Αποσυνδεδεμένος sakis_gr

• Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 28-04-15, 21:27:36 »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Αυτό για την ουρά δεν το σκέφτηκα, αν και είχα υποθέσει ότι μάλλον πρόκειται για κονάκι-σαύρα

Λέω "ας ελπίσουμε ότι δε θα ξανάρθει" γιατί αν ξανάρθει οι ένοικοι του σπιτιού θα το σκοτώσουν χωρίς αμφιβολία.....(οι εννιά στους δέκα θα σκότωναν ένα φίδι στη αυλή τους, στην Ελλάδα τουλάχιστον)

Νομός Γρεβενών

Αποσυνδεδεμένος antonislefkas

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #4 στις: 28-04-15, 21:58:48 »
Μια χαρά, Σάκη καλώς.. :ok: Δυστυχώς έτσι είναι στην Ελλάδα και με το πέρασμα των χρόνων δεν αλλάζει κιόλας..

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 29-04-15, 11:05:05 »

Λέω "ας ελπίσουμε ότι δε θα ξανάρθει" γιατί αν ξανάρθει οι ένοικοι του σπιτιού θα το σκοτώσουν χωρίς αμφιβολία.....(οι εννιά στους δέκα θα σκότωναν ένα φίδι στη αυλή τους, στην Ελλάδα τουλάχιστον)

Νομός Γρεβενών

Εκτός κι αν το έπιανες με γυμνά χέρια και το επιδείκνυες στους γείτονες  ;)