Αποστολέας Θέμα: Τυφλίνος - Typhlops vermicularis  (Αναγνώστηκε 4896 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akitty26

• Member
  • *
Τυφλίνος - Typhlops vermicularis
« στις: 07-05-15, 15:37:29 »
Στο χωριο της μητερας μου θεωρουν τον Τηλιο σαν ενα απο τα πιο δηλητηριωδες φιδια κ τα σκοτωνουν παντα!!
Στην προσπαθεια μου να τους πεισω οτι ειναι ακινδυνο ζητησα απο καποιον να αιχμαλωτησει ενα,θα ηταν σωστο απο εμενα να παω στο χωριο ωστε να με δουν ολοι να το εχω στα χερια μου για να σταματησουν να το σκοτωνουν?
Το ξερω οτι δεν εχει δηλητηριο αλλα υπαρχει περιπτωση να με δαγκωσει?
Φοβαμαι μη φερω το λαθος αποτελεσμα..

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
  • Τόπος: Νότιο Πήλιο
  • Φύλο: Άντρας
    • taklischris.info
Απ: Τυφλίνος - Typhlops vermicularis
« Απάντηση #1 στις: 09-05-15, 20:47:13 »
Στο χωριο της μητερας μου θεωρουν τον Τηλιο σαν ενα απο τα πιο δηλητηριωδες φιδια κ τα σκοτωνουν παντα!!
Στην προσπαθεια μου να τους πεισω οτι ειναι ακινδυνο ζητησα απο καποιον να αιχμαλωτησει ενα,θα ηταν σωστο απο εμενα να παω στο χωριο ωστε να με δουν ολοι να το εχω στα χερια μου για να σταματησουν να το σκοτωνουν?
Το ξερω οτι δεν εχει δηλητηριο αλλα υπαρχει περιπτωση να με δαγκωσει?
Φοβαμαι μη φερω το λαθος αποτελεσμα..

Ο τυφλίνος είναι χωρίς δηλητήριο. Και να σε δαγκώσει δεν θα πάθεις απολύτως τίποτα.

Ωστόσο το να το αιχμαλωτίσεις για να το δείξεις ότι είναι ακίνδυνο, κατά την γνώμη μου, είναι καλή ιδέα, αλλά καλύτερα θα ήταν να μην το κάνεις. Ζούμε στην Ελλάδα, που και επιστήμονες να τους πας δεν θα αλλάξουν γνώμη. Αντιθέτως ίσως και να βρουν εφαρμογή να το σκοτώσουν αυτό...

Ίσως ξεκίνα με ενημέρωση, όπως μερικά φυλλάδια τοιχοκολλημένα όπως σε στάσεις λεοφωρείων ή βάλε σε πόρτα μαγαζιού (εάν σε αφήσουν). Έτσι με φωτογραφίες και την περιγραφή όπως εδώ http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=173&sid=143 ίσως να είναι πολύ καλό για αρχή...

Επίσης κάλεσε τους ελεύθερα προς συζήτηση στο καφενείο-καφετέρια της περιοχής σου και εξήγησε τους ανοιχτά ότι είναι ακίνδυνο και γιατί δεν πρέπει να το σκοτώνουν. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είσαι αρκετά καλά διαβασμένος και να έχεις και κανένα ακόμα άτομο να ξέρει (από εμπειρία μιλάω) γιατί όλοι εναντίον σου θα είναι, εκτός βεβαίως εάν έχεις κάτοικο από την περιοχή που να ξέρει και να είναι λίγο γνωστός στους συμπολίτες σου.
ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER | Canon EOS 1000D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 + EF 75-300mm f/4.0-5.6 + EF 500mm f/8.0

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Τυφλίνος - Typhlops vermicularis
« Απάντηση #2 στις: 13-05-15, 19:51:07 »
Καλησπέρα akitty26 καλώς ήρθες!
Αρχικά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι εννοείς αυτό το φίδι: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=173&sid=143 και όχι κάποιο άλλο με αυτή την ονομασία. Αν ναι τότε μπορείς να το πιάσεις άφοβα. Δεν μπορεί καν να σε δαγκώσει. Το μόνο που κάνει είναι να σε πιέζει με την σκληρή και μυτερή ουρά του όμως μην τρομάξεις δεν μπορεί να σου κάνει το παραμικρό. Θα μπορούσες λοιπόν να τους κάνεις μια επίδειξη.
Επαναλαμβάνω! Μόνο αν μιλάμε για το φίδι του λινκ που έστειλα (Typhlops vermicularis).