Αποστολέας Θέμα: Τυχαίο γεγονός ή όχι;  (Αναγνώστηκε 4690 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antonislefkas

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Τυχαίο γεγονός ή όχι;
« στις: 25-05-15, 01:14:27 »
Γεια χαρά..

Την πέμπτη το απόγευμα σε έναν δρόμο με πολύ λίγη κίνηση συνάντησα 2 σκοτωμένα φίδια τα οποία είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πρόκειται για λαφιάτες.. Έναν ανήλικο και έναν ενήλικο. Παραθέτω βέβαια και 2 φωτογραφίες τους για την επιβεβαίωση..
(Δεν είναι ολόκληρες για ευνόητους λόγους..)

Το ερώτημα μου είναι λοιπόν και με δεδομένο ότι τα 2 φίδια βρέθηκαν σε πολύ μικρή απόσταση το ένα με το άλλο και εκτός αυτού όταν πέρασα από το σημείο έμοιαζαν να έχουν θανατωθεί πρόσφατα υπάρχει κάποια πιθανότητα τα δύο φίδια αυτά να έχουν κάποια συγγένεια; Ίσως να ακούγεται τελείως χαζό το ερώτημά μου, αλλά μου φάνηκε περίεργο τόσο κοντά να βρεθούν σκοτωμένοι 2 λαφιάτες την ίδια περίπου ώρα... Ή απλά πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός;;

Τέλος, όπως θα φανεί και από τις εικόνες ο ενήλικος λαφιάτης υπήρξε προσπάθεια να τον σκοτώσουν, καθώς όταν τον βρήκα ήταν στην άκρη τελείως του δρόμου κάτι που μου φαίνεται περίεργο, διότι δεν έχει και λόγο κάποιος να κινείται τόσο άκρη σε έναν άδειο δρόμο...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Τυχαίο γεγονός ή όχι;
« Απάντηση #1 στις: 25-05-15, 12:07:49 »
Το ότι βρέθηκαν κοντά σκοτωμενα δεν είναι σε καμία περίπτωση ένδειξη συγγένειας. Τα φίδια άλλωστε δεν κυκλοφορούν μαζί, ούτε κρατούν σχέσεις με άλλα άτομα του είδους, συγγενικά ή μη. Απλά το συγκεκριμένο μέρος μάλλον έχει καλό πληθυσμό του είδους και γι'αυτό έτυχε να πατηθούν δύο στο ίδιο μέρος. Επίσης το ότι βρίσκεται στην άκρη του δρόμου δε σημαίνει ότι κάποιος το σκότωσε εκεί, αλλά μπορεί να μετακινήθηκε μόνο του μέχρι εκεί αφού τραυματίστηκε και εκεί να ξεψύχησε.

Αποσυνδεδεμένος antonislefkas

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τυχαίο γεγονός ή όχι;
« Απάντηση #2 στις: 25-05-15, 16:29:27 »
Ωραία κατάλαβα τι λέτε.. Αυτό ήταν και που ήθελα να μάθω περισσότερο. ;)

Και γι' αυτό με την άκρη του δρόμου τώρα που το σκέφτομαι ίσως να είναι πιθανότερο από το άλλο ενδεχόμενο..