Αποστολέας Θέμα: Θάνατος Αλεπούδων απο φόλα.  (Αναγνώστηκε 7128 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fotiSSS

• Member
  • *
Θάνατος Αλεπούδων απο φόλα.
« στις: 25-05-15, 14:06:44 »
Tον τελευταίο χρόνο στην περιοχή που μένω Δυτικά προάστια/Ποικίλο όρος παρατήρησα μία αύξηση του αριθμού των αλεπούδων.Κατοικώ στην συγκεκριμένη περιοχή από το 1980 και μπορώ να πώ  ότι ποτέ άλλοτε δεν είχα παρατηρήσει κάτι ανάλογο.Αν ήσουν τυχερός μπορεί να πετύχαινες καμία αλεπού τα προηγούμενα χρόνια οπότε μπορώ να πώ ότι η αύξηση τού αριθμού τον τελευταίο χρόνο και η συχνότητα θέασης τους με ειχε ικανοποιήσει σαν φυσιολάτρη.'Ολα αυτά όμως μέχρι από 15 ημέρες όπου έριξαν φόλες με αποτέλεσμα να πεθάνουν 14-15 αλεπούδες (και ποιός ξέρει πόσες άλλες?).Επίσης από τις φόλες αυτές πέθαναν και κάποια σκυλιά οπού τα ανεβάζουν οι ιδιοκτήτες τους στο βουνό για εκπαίδευση και βόλτα και δυστηχώς δεν τα πρόλαβαν.Το εξωφρενικό του πράγματος είναι ότι ακούγεται από πολλούς οτι τις φόλες τις έριξε το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ..??Σε ένα βουνό που θεωρείτε καταφύγιο θηραμάτων όπού πρέπει να προστατεύεται η πανίδα να γίνει αυτό το πράγμα??Κάποιοι με πληροφόρησαν μάλιστα ότι έβαλε και πινακίδα το δασαρχείο που προειδοποιούσε για το ρίξιμο φόλας.Έτσι γίνονται λοίπον οι σωστές δουλείες,για να ξέρω??Αλήθεια ποιος έκρινε ότι ο άριθμος των αλεπούδων ήταν υπεράριθμος και έπρεπε να εξοντωθούν??Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Θάνατος Αλεπούδων απο φόλα.
« Απάντηση #1 στις: 25-05-15, 17:04:53 »
Νομίζω πως είναι απλά ράδιο αρβύλα το ότι το δασαρχείο έριξε φόλες. Αν μπορείς τηλεφώνησε στο δασαρχείο και ρώτησε σχετικά. Ενημέρωσέ μας όταν λάβεις απαντήσεις.
Δυστυχώς η φόλα στην Ελλάδα πάει σύννεφο...

Αποσυνδεδεμένος fotiSSS

• Member
  • *
Απ: Θάνατος Αλεπούδων απο φόλα.
« Απάντηση #2 στις: 26-05-15, 10:39:54 »
Καλημέρα!Μίλησα με το δασαρχείο Αιγάλεω και με παρέπεμψαν στο δασονομείο.Ήταν ενήμεροι για το θέμα.Τους έξήγησα οτι ακούγονταν πολύ έντονα και ενέπλεκαν το όνομα του δασαρχείου.Μου είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Αυτά γινόντουσαν πριν 30 χρόνια και ίσως αρκετός κόσμος έχει ακόμα αυτή την εντύπωση. Μού είπαν ότι κάποιος ιδιώ
της το έκανε και ότι να προσέχω ακόμα αν έχω σκύλο και τον ανεβάζω για βόλτα στο βουνό γιατί ακόμα μπορεί να υπάρχουν φόλες.Θα κοιτάξω να μάθω περισσότερα για το θέμα και να το ψάξω όσο μπορώ.