Αποστολέας Θέμα: Μαύρο φίδι  (Αναγνώστηκε 5861 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Φεραίος

• Member
  • *
Μαύρο φίδι
« στις: 01-09-15, 21:30:44 »
Γνωρίζετε αν υπάρχουν μαύρα φίδια στην Πάρο; Σήμερα (1 Σεπτεμβρίου 2015) είδα στην αυλή του σπιτιού μου ένα μαύρο (κατάμαυρο) φίδι περίπου 60 εκ. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν μαύρα φίδια στην Πάρο!!! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω, γιατί εξαφανίστηκε σε κάποιο θάμνο, μέχρι να κινηθώ για να το φωτογραφίσω. :snak::

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Μαύρο φίδι
« Απάντηση #1 στις: 02-09-15, 13:45:03 »
Καλησπέρα Δημήτρη, καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Προφανώς είδες κάποιο Νερόφιδο σε μελανιστική μορφή. Είναι σύνηθες γι τις Κυκλάδες (δες τις τελευταίες φωτογραφιες).

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Φεραίος

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 02-09-15, 17:41:26 »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το φίδι ήταν ακριβώς αυτό το νερόφιδο της φωτογραφίας (μελανιστική μορφή) αλλά αν είναι έτσι η απορία μου είναι τώρα άλλη. Νερά δεν υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή σε μεγάλη ακτίνα. Ούτε ρυάκια ούτε καν πισίνες. Ξερή, κατάξερη η περιοχή. Ζουν τα νερόφιδα μακρυά από νερά; Και μια γειτόνισσα μου είχε πει προ ημερών ότι είδε τέσσερα μαζεμένα μαύρα φίδια, που προφανώς θα είχαν σε ένα τοιχάκι, όπου τα είδε, τη φωλιά τους.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 02-09-15, 19:30:53 »
Φυσικά και ζουν μακριά από το νερό όπως και τα υπόλοιπα φίδια. Τους υγρότοπους τους χρειάζονται για να βρίσκουν τη βασική τους τροφή, τα αμφίβια. Μπορούν να μετακινούνται αρκετά μακριά από τις υδάτινες μάζες. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούν εποχιακές συλλογές νερού, κατά την περίοδο ξηρασίας συμπεριφέρονται λίγο πολύ όπως και τα υπόλοιπα φίδια για τις ανάγκες τους.