Αποστολέας Θέμα: Απελευθέρωση νεροχελώνας  (Αναγνώστηκε 4950 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kristi

• Member
  • *
Απελευθέρωση νεροχελώνας
« στις: 08-09-15, 21:42:42 »
Καλησπέρα, πριν αρκετά χρόνια ο αδερφός μου αγόρασε ένα νεροχελωνάκι που τελικά κατέληξε σε μένα. Με τα χρόνια το χελωνάκι έχει μεγαλώσει αρκετά είναι πολυ ζωηρό και υγειές χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Τώρα δε μπορώ να το φροντίζω και επίσης θέλω να μη το κρατάω άλλο πια εχμάλωτο. Ξέρει καποιος που μπορώ να το ελευθερώσω το αττικό πάρκο διάβασα πως δε δέχεται πλέον. Έχω ακούσει για πάρκο τρίτση και μαραθώνα ή μήπως θα ήταν καλύτερα για αυτό να το χαρίσω? γενικά με ενδιαφέρει το καλό του και να προσαρμοστεί καθώς και να μη δεχθεί επίθεση απο άλλες χελώνες.
Ευχαριστώ :)

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Απελευθέρωση νεροχελώνας
« Απάντηση #1 στις: 09-09-15, 10:48:13 »
Καλημέρα Kristi καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Αχ αυτές οι χελώνες από τα πετ σοπ! Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί σε φυσικό περιβάλλον. Διάβασε εδώ γιατί: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=14
Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω στην Αθήνα αν υπάρχει κατάλληλος περιορισμένος χώρος γι'αυτές επειδή μένω Θεσσαλονίκη. Ίσως κάποιο άλλο μέλος γνωρίζει περισσότερα. Επίσης σαν φόρουμ δεν ασχολούμαστε με εξωτικά ζώα και ζώα σε αιχμαλωσία αλλά με την άγρια ελληνική ερπετοπανίδα. Παρ'όλα αυτά μία κοπέλα από Κεφαλονιά που έχει επικοινωνήσει μαζί μου ψάχνει τέτοια χελώνα για να υιοθετήσει, οπότε αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σας φέρω σε επικοινωνία.