Αποστολέας Θέμα: Testudo hermanii ?  (Αναγνώστηκε 5828 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

• Member
  • *
Testudo hermanii ?
« στις: 16-10-15, 13:42:01 »
Kαλησπέρα,

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά με βάση τα μορφολογικά χαρακτηριστικά, πρόκειται πράγματι για ανήλικο του υποείδους hermanii;

Ευχαριστώ,

Χρίστος

Αποσυνδεδεμένος Giorgos

• Active Member
  • *
Απ: Testudo hermanii ?
« Απάντηση #1 στις: 16-10-15, 14:58:59 »
Hermani δεν νομιζω.Μαλλον marginata .........Θα μας πει σιγουρα ο Ilias(admin)

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 17-10-15, 12:10:28 »
Γεια σου Χρίστο, καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Απ'ότι βλέπω η χελώνα είναι από Ρόδο, οπότε μάλλον Testudo graeca είναι. marginata δεν είναι πάντως. Για 100% σιγουριά χρειαζόμαστε μια φωτογραφία από το κάτω ή πίσω μέρος της.

Αποσυνδεδεμένος ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

• Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 17-10-15, 15:41:37 »
Ευχαριστω Ηλια,
Δυστυχως δεν εχω φωτογραφια που να βοηθα στην αναγνωριση, διαβασα το θεμα που εχεις ανεβασει σχετικα με τα χαρακτηριστικα ταυτοποιησης, την επομενη φορα θα ειμαι πιο υποψιασμενος. Παντως και τα 2 ειδη testudo δεν περιλαμβανονται ως αυτοχθονα στην ερπετοπανιδα του νησιου (Bader & al,2009).

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 18-10-15, 12:22:51 »
Αυτόχθονη hermanni στη Ρόδο δεν θα μπορούσε να υπάρξει για βιογεωγραφικούς λόγους.

Απόσπασμα από Bader et al. (2009): "The authors found a single male specimen of Hermann’s Tortoise on April 15 2004, on the peninsula south of Lindos, about two km east of Pefki in a military area (Figs. 2, 13). The environment of the record was dry grassland surrounded by a karst topography. Three newly built houses were located about 200 m from the record, so we consider the animal to be released or escaped from captivity".

Επειδή το άτομο είναι και πολύ νεαρό είναι σχεδόν μηδαμινές οι πιθανότητες να πρόκειται για hermanni και αν πράγματι ήταν τότε θα προέρχονταν από αιχμαλωσία. Είναι λίγο απίθανο να έπεσες στην περίπτωση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις γι'αυτό λέω για το 100%  ;)