Αποστολέας Θέμα: αναγνωριση  (Αναγνώστηκε 8268 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paraskevi

• Member
  • *
αναγνωριση
« στις: 11-03-16, 15:58:23 »
καλησπερα .δυστυχως εκεινο το ποδι του τραπεζιου μου χαλαει την φωτο αλα ειναι η μονη που ειναι μαζι το ζευγος ,το αρσενικο εγινε καπνος ,ειναι περσι το καλοκαιρι σε εξωτερικο σημειο  σπιτιου και νομιζω οτι ειναι Λαφιτες του Ασκληπιου-ζευγαρι ? κανω λαθος ?   εννοειτε οτι δεν εγινε κατι , ημουν διπλα τους για καποια λεπτα και ειχα την εντιπωσει οτι ειναι το λαστιχο (ποτισματος) !! το θηλυκο δεν ηθελε να φυγει με τιποτα !! :) 

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: αναγνωριση
« Απάντηση #1 στις: 12-03-16, 00:26:51 »
Γεια σου Παρασκευή, καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Είναι πράγματι Λαφίτες του Ασκληπιού όμως δεν μπορώ να καταλάβω από αυτή τη φωτογραφία αν πρόκειται για ζευγάρωμα ή για μάχη μεταξύ αρσενικών. Μπορείς να περιγράψεις τη διαδικασία; Τυλίγονταν μεταξύ τους και έσπρωχναν ο ένας τον άλλο με τα κεφάλια, ή καθόντουσαν ήρεμα το ένα δίπλα στο άλλο και απλά ένωναν τη βάση της ουράς τους;
Πως υπέθεσες τα φύλα τους;  :)

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 12-03-16, 14:41:11 »
Καλησπερα ,εχετε δικιο να ρωτατε πως το καταλαβα ,μετα  σκεφτηκα ....τι ειπες τωρα ?? καταρχην ευχαριστω πολυ για την φιλοξενια και για τις γνωσεις που εχω αποκομιση απο σας ετσι ωστε να μην φοβαμαι αυτα τα ζωα ,και πανω απο ολα να ειμαι ψυχραιμη στη θεα τους:)  Ενστικτωδως  μαλλον το υπεθεσα γιατι το μαυρο π.χ ειχε διαφορετικο κεφαλι(και πιο (αγριο βλεμα!) απο το καφε και οχι, οπως και εσεις ειπατε τα παρατηρουσα αρκετη ωρα και ηταν πολυ ηρεμα και τύλιγαν την βαση τις ουρας τους απλα ,τα κεφαλια τους ηταν σε διαφορετικη κατευθηνση καθ'ολη την ωρα της διαδηκασιας . Απλα οταν καταλαβε και η μητερα μου τι καθομαι και παρατηρω τοση ωρα επρεπα να τα απομακρύνω ,για το καλο τους (τρομος!!) το μαυρο μολις πλησιασα εξαφανίστηκε στο χωραφι που ηταν ακριβως πισω απο τον τοιχο ,το καφε μπορει να μου πηρε και κανα 20λεπτο απο την μια να ηρεμο την μαμα(πανικός) και απο την αλλη να προσπαθω να του δειξω τον δρομο(ηταν και καπως επιθετικο θα ελεγα ):)  Ευχαριστω και περιμενω απαντηση σας ! (σας βαζω και μια ακομα φωτ.απο τον-ην επιμονο τις παρεας .)

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 12-03-16, 16:25:01 »
Τότε μάλλον πέτυχες ζευγάρωμα! Πολύ ενδιαφέρον! Μακάρι να προλάβαινες να βγάλεις κι άλλες φωτογραφίες από τη διαδικασία. Σε ποιο νομό έγιναν όλα αυτά;
Σε αυτά τα φίδια δεν υπάρχει φυλετικός διμορφισμός όσον αφορά το χρώμα, οπότε από τη φωτογραφία δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο είναι το αρσενικό και ποιο το θηλυκό δυστυχώς. Θα μπορούσε να είναι και αντίστροφα απ'ότι υπέθεσες. Πάντως αν τα παρατηρούσες αρκετή ώρα και είδες ποιο έκανε πιο νευρικές κινήσεις κατά το ζευγάρωμα (ειδικά τις κινήσεις του κεφαλιού) τότε μάλλον αυτό ήταν το αρσενικό.

• Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 12-03-16, 17:16:08 »
Στον νομο Πελλας -ημιορεινή περιοχή ,κοντα στην τζενα .Τα τελευταία χρονιά που παω πολύ  συχνά για μεγάλα διαστήματα , συναντάω συχνα και λαφιατες ,και σαπιτες ,επίσης στο βουνο και οχιες στο σπιτι (ευτηχως)οχι! .Δυστυχώς δεν θυμάμαι περισσότερα απο το περιστατικό ,δεν το ειχα ξαναδεί αυτο και ....κόλλησα να τα χαζεύω(δεν με βοηθάει και η φωτ.μηχανή που έχω!) :)  Ευχαριστώ για τις πληροφορίες:)

• Member
  • *
« Απάντηση #5 στις: 12-03-16, 17:35:26 »
Παντως σε γενικές γραμμές τώρα που το σκέφτομαι το πιο νευρικό και αυτό που σήκωνε και κουνούσε το κεφάλι του περισσότερο ηταν το μπεζ-καφε το άλλο ήταν με το κεφάλι κάτω για τον περισσοτερο χρονο ,μολις με κατάλαβε έφυγε ψύχραιμα και γρήγορα!!ηταν Ιουλίος, ζεστη και στο σημείο ειχε σκιά και δροσιά!. Ήξερα οτι αν πάω να πάρω την μηχανή θα με καταλάβουν(δεος) και ετσι προτίμησα να απολαύσω το δώρο μου:)

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #6 στις: 13-03-16, 13:35:21 »
Επομένως μάλλον το ανοιχτόχρωμο ήταν το αρσενικό. Αυτό δικαιολογεί και την πιο "θαρραλέα" συμπεριφορά (ορμόνες!). Καλά που διευκρίνισες ότι ήταν Ιούλης όταν το είδες γιατί αρχικά νόμιζα πως είναι τωρινή η φωτογραφία και απόρησα!