Αποστολέας Θέμα: ερώτηση για είδος φιδιού  (Αναγνώστηκε 3978 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος αρης μεταξας

• Member
  • *
ερώτηση για είδος φιδιού
« στις: 14-04-16, 17:01:28 »
Γειά σας, είμαι καινούργιος στο φόρουμ. Δυστυχώς ενώ έκοβα ψηλά και πυκνά αγριόχορτα με το ηλεκτρικό τρίμερ κατά λάθος σκότωσα ένα ανήλικο φιδάκι. Λυπήθηκα, δεν θα το κρύψω. Γενικά προσέχω και ποτέ δεν σκοτώνω φίδια ακόμα και όταν είναι οχιές. Θεωρώ λάθος κάτι τέτοιο και σίγουρα το θεωρώ εγκληματικό όταν κάποιοι (μην τους χαρακτηρίσω) το διαπράτουν. Ήθελα να ρωτήσω ποιό φίδι είναι αυτό στην εικόνα. Μπορεί παρακαλώ κάποιος να μου πεί; Περιοχή Σιθωνία-Χαλκιδικής

Ευχαριστώ

• Member
  • *
Απ: ερώτηση για είδος φιδιού
« Απάντηση #1 στις: 14-04-16, 17:39:23 »
Απο όσο κοίταξα μέσα απο το ωραίο και ενδιαφέρον φόρουμ σας νομίζω είναι άποδη σαύρα, Κονάκι, Anguis graeca. Ισχύει κάτι τέτοιο; Κάποιος να επιβεβεβαιώσει ή μη.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 15-04-16, 00:59:22 »
Καλησπέρα Άρη, καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Πράγματι πρόκειται για Κονάκι, άποδη σαύρα. Μου κάνει εντύπωση πως το βρήκες ενώ προφανώς έψαχνες για φίδι.

• Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 17-04-16, 22:18:58 »
Καλώς σας βρήκα! Πράγματι στην αρχή έψαχνα για φίδι, μετά όμως απο ώρα που έψαχνα απο το πλούσιο σε υλικό φόρουμ σας, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε κείμενα ήρθε η στιγμή που βρήκα ολόιδια περίπτωση. Απλά στάθηκα τυχερός, ίσως και να έχω καλή παρατηρητικότητα.  Ευχαριστώ