Αποστολέας Θέμα: Πού να δώσω το χελωνάκι μου?  (Αναγνώστηκε 13644 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αναστασία

• Member
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
Πού να δώσω το χελωνάκι μου?
« στις: 02-07-15, 12:35:18 »
Καλημέρα! Έχω ένα νεροχελωνάκι Trachemys Scripta, αυτό με τις κόκκινες παρειές, 7,5 ετών περίπου. Δυστυχώς δεν μπορώ να το κρατήσω άλλο για διάφορους λόγους και το να το δώσω κάπου αποτελεί μονόδρομο.. Δε θέλω να το παρατήσω, αλλά να το αφήσω κάπου που θα είμαι σίγουρη ότι θα είναι καλά. Σκέφτηκα το Αττικό Πάρκο ή τον εθνικό κήπο, αλλά στο Αττικό Πάρκο μου είπαν πως είναι γεμάτοι και στον εθνικό κήπο την τελευταία φορά που πήγα δεν είδα τα χελωνάκια που υπήρχαν παλαιότερα.. Αν γνωρίζετε θα ήθελα να μου πείτε που μπορώ να απευθυνθώ. Ευχαριστώ πολύ  :)

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Πού να δώσω το χελωνάκι μου?
« Απάντηση #1 στις: 02-07-15, 16:30:50 »
Γεια σου Αναστασία, καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Σε αυτό το φόρουμ δεν ασχολούμαστε με εξωτικά ζώα και ζώα σε αιχμαλωσία αλλά μας ενδιαφέρει η ελληνική ερπετοπανίδα στο φυσικό της περιβάλλον. Οι χελώνες σαν αυτή που έχεις αποτελούν σήμερα πρόβλημα μιας και υπάρχει μεγάλη προσφορά από ιδιοκτήτες σαν εσένα και σχεδόν καθόλου ζήτηση. Σου στέλνω ένα προσωπικό μήνυμα μήπως και μπορέσει να βρεθεί κάποια λύση.

Αποσυνδεδεμένος Agapi

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 29-05-18, 19:58:04 »
Γείας έχω ένα χελωνάκι με κόκκινο στα μάγουλα, το έχω σχεδόν 1.5 χρόνο αλλα δεν μπορώ να το κρατήσω άλλο για προσωπικούς λόγους και θέλω να το χαρίσω είναι περίπου 6 εκατοστά και μαζί του δίνω την χελωνίερα του η οποία είναι χρησιμοποιημένη 2 μήνες και το αντιχλώριό του!! Άν ενδιαφέρεται κάποιος να μου στέιλει εδώ μήνυμα!!
Ευχαριστώ πολύ!!! :) :)

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 31-05-18, 21:23:33 »
Αγάπη μάλλον δεν διάβασες ττην απάντησή μου στο μήνυμα της Αναστασίας. Δεν είναι το κατάλληλο φόρουμ αυτό για αιχμάλωτα  και ξενικά ζώα. Αναζήτησε βοήθεια σε σχετικά φόρουμ ή σε ομάδες στο facebook. Ο,τι και να κάνεις σε καμία περίπτωση μην αφήσεις τη χελώνα σου στη φύση καθώς θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στα εντόπια είδη αλλά και πλέον το είδος αυτό είναι επικηρυγμένο και κάποια στιγμή ίσως εξολοθρευθεί αν βρεθεί ελεύθερο σε κάποιο φυσικό οικοσύστημα. Υπάρχει σχετική οδηγία για εντοπισμό και εξολόθρευση των ξενικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διάβασε και αυτό: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=14