Αποστολέας Θέμα: Τι φίδι είναι;  (Αναγνώστηκε 10348 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VassiLiki

• Member
  • *
Τι φίδι είναι;
« στις: 26-05-16, 09:22:38 »
Καλημέρα, εχτές βράδυ η αδερφή μου βρήκε στο μπαλκόνι ένα φιδάκι σαν αυτό. Είχε ψεκάσει το μπαλκόνι με ένα φάρμακο για ψείρες και μετά απο λίγο εμφανίστηκε το φίδι. Δεν ξέρω εάν το επηρέασε η μυρωδιά του φαρμάκου και βγήκε αλλά όταν πέρασε ένα ασθενοφόρο με σειρήνες τότε αυτό άρχισε να πετάγεται στον αέρα. Η αδερφή μου μένει σε πολυκατοικία στον τέταρτο όροφο (πολύ ψηλά) και αναρωτιέμαι πως ήρθε τόσο ψηλά.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Τι φίδι είναι;
« Απάντηση #1 στις: 26-05-16, 10:13:39 »
Καλημέρα Βασιλική, καλώς ήρθες στο φόρουμ
Μήπως το φίδι ήταν αυτό; : http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=173&sid=143
Φυσικά και μπορεί μια χημική ουσία να επηρεάσει και να βλάψει ένα φίδι. Όσο για το ασθενοφόρο και τη σειρήνα, τα φίδια δεν ακούν, οπότε δεν σχετίζεται το ένα με το άλλο. Οι Τυφλίνοι μπορούν εύκολα να μεταφερθούν παντού μέσα σε γλάστρες με χώμα.

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 26-05-16, 12:34:41 »
Δεν γνωρίζω πολλά από φίδια, εκτός απο κάποια πολύ γνωστα, νομίζω αυτό πρέπει να είναι αλλά ήταν μαύρο. Υπάρχουν και άλλα είδη φιδιών που είναι σαν αυτό; Υπάρχει περίπτωση να είναι μωρό απο κάποιο άλλο είδος φιδιού; Επειδή εχτές βράδυ έψαχνα να βρω τι φίδι είναι βρήκα αυτό που είναι στην φωτογραφία το οποίο έμοιαζε με αυτό που ήταν στο μπαλκόνι το οποίο λέγεται leptotyphlops ή leptotyplous (και πρέπει να είναι αυτό που μου στείλατε) και γράφανε ότι είναι φίδι που βρίσκεται στην Καραϊβική και στα Μπαρμπατος και αναρωτιέμαι πως γίνεται ένα φίδι από αυτά τα νησιά να βρίσκεται εδώ στην Ελλάδα.

• Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 26-05-16, 12:40:21 »
Και κάτι άλλο  (μπορεί να είναι "κοτσανα" αλλά θέλω να μου λυθεί η απορία ) αυτό που μου στείλατε μου θυμίζει έντονα τον γεωσκόληκα...δεν είναι το ίδιο ε;

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 29-05-16, 12:48:03 »
Γεια σου Βασιλική
Το ζώο που έστειλα μπορεί να θυμίζει τον γεωσκώληκα σε χρώμα αλλά δεν έχει καμία σχέση καθώς το ένα ανήκει στα ασπόνδυλα ενώ το άλλο είναι φίδι, δηλαδή σπονδυλωτό ζώο. Δυστυχώς χωρίς φωτογραφία δεν μπορεί να γίνει ασφαλής αναγνώριση. Φαντάζομαι πως το ζώο είτε πέθανε από το ψέκασμα είτε σκοτώθηκε στη συνέχεια αφού εντοπίστηκε( ; ) οπότε μήπως υπάρχει φωτογραφία του; Θα μας έλυνε όλες τις απορίες.