Αποστολέας Θέμα: Ασφαλης απομακρυνσει φιδιων  (Αναγνώστηκε 5009 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος amilo

• Regular Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Ασφαλης απομακρυνσει φιδιων
« στις: 26-05-16, 23:50:05 »
Καλησπερα.

Εχω μετακομιση εδω και 2 χρονια στην επαρχια, τοσο καιρο δεν ειχα θεμα με τα φιδια αν εβλεπα καποιο το αφηνα μεχρι να φυγει η το επιανα και το πηγαινα σε ασφαλες μερος εκτος της οχιες.

Σημερα ειχα ενα δυσαρεστο γεγονος, μια απο της κοτες που εχω την βρηκα νεκρη απο δαγκωμα φιδιου (οχια) και με πρηξιμο ολο της το σωμα.

Υπαρχει κανενας τροπος στην περιμετρο που εχω της κοτες να μην περνανε μεσα τα φιδια και ειδικα η οχιες, ειναι γνωστο αλλωστε οτι η κοτα σαν ζωο ειναι παραγωγικο και τωρα προσφατα αρχισε να ξανα κανει αυγα μετα απο καιρο.

Θελω να αποφυγω τα χημικα με θειαφι και αλλα τετοια που μου λενε μερικοι εδω περα, εχω διαβασει το φορουμ σας για αυτο το θεμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Ασφαλης απομακρυνσει φιδιων
« Απάντηση #1 στις: 29-05-16, 12:52:29 »
Καλημέρα
Το πως μπορούμε να κρατήσουμε κατά το δυνατό τα φίδια μακριά από την οικεία μας αναλύεται εδώ: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=27
Πως είσαι σίγουρος όμως ότι η κότα δαγκώθηκε από οχιά; Είναι αρκετά δύσκολο να δαγκωθεί μια κότα από φίδι.

Αποσυνδεδεμένος amilo

• Regular Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ασφαλης απομακρυνσει φιδιων
« Απάντηση #2 στις: 30-05-16, 17:01:36 »
Καλησπερα

Αυτο που λες οτι ειναι δυσκολο να δαγκωσει φιδι την κοτα μου το επιβεβαιωσε και ενας γειτονας εδω.

Δεν ξερω τι μπορει να εγινε, ισως και να ψοφησε απο κατι αλλο. Παντως τα χορτα τοτε με το συμβαν δεν τα καθαρισα και εκει πηγε το μυαλο μου απο κανενα φιδι.