Αποστολέας Θέμα: Λιμνη με νεροχελωνες  (Αναγνώστηκε 11928 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tsantos

• Member
  • *
Λιμνη με νεροχελωνες
« στις: 09-10-16, 10:58:38 »
Καλημερα,πριν λιγες μερες τελειωσα μια λιμνη στο κηπο περιπου 3000lt στην οποια θα μπουν νεροχελωνες 1 trachemys scripta elegans και 5 trachemys scripta scripta,αυτα που θελω να ρωτησω ειναι,επειδη διπλα περναει ενα ρυακι και εχει αρκετους αρουραιους πρεπει να φτιαξω καποιο ειδος φωλιας για τις χελωνες για να τις προστατεψω απο τους αρουραιους ή οχι?
Θα εχουν και ενα χωρο γης περιπου 2x3m για να βγαινουν εξω με χωμα,υπαρχει καποιο φυτο που τους αρεσει για να φυτεψω ή τρωνε οτι βγει?
Σας ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Λιμνη με νεροχελωνες
« Απάντηση #1 στις: 14-10-16, 09:56:43 »
Καλημέρα tsantos. Όπως ξέρεις σε αυτό το φόρουμ δεν ασχολούμαστε με εξωτικά ζώα σε αιχμαλωσία, παρά μόνο με τα ελληνικά είδη στο φυσικό τους περιβάλλον. Οπότε τέτοιου είδους απορίες ταιριάζουν καλύτερα σε σχετικά φόρουμς όπως είναι το Reptiles Greece για παράδειγμα. Αυτό που μπορώ να δώσω εγώ σαν συμβουλή είναι να προσέξεις πάρα πολύ οι χελώνες αυτές να μην δραπετεύσουν και βρεθούν στο φυσικό βιότοπο, στο ρυάκι δίπλα. Να τις περιφράξεις καλά δηλαδή ώστε να τις περιορίσεις εκεί μέσα. Από τους αρουραίους δε νομίζω να έχουν κάποιο θέμα αλλιώς θα είχαν και στη φύση και στα πάρκα όπου τις παρατάνε.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 14-10-16, 09:59:27 »
Δεν βλέπω κάποια περίφραξη στις φωτογραφίες οπότε οι χελώνες σου θα γίνουν καπνός από την πρώτη κιόλας μέρα. Ελπίζω να έχεις διαβάσει ήδη πόση ζημιά μπορούν να προκαλέσουν αυτές οι χελώνες στα ελληνικά οικοσυστήματα: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=14

Το πιο σημαντικό είναι αυτό, να εξασφαλίσεις ότι θα είναι περιορισμένες και δεν θα δραπετεύσουν.

Αποσυνδεδεμένος tsantos

• Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 24-10-16, 04:45:19 »
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
Μετα την αναρτηση του post μου θυμηθηκα οτι ειναι μονο για Ελληνικα ερπατα το site και ζητω συγνωμη.
Το εχω αναρτησει και στο reptiles.gr το ιδιο post.
Η λιμνη φτιαχτηκε με σκοπο να μαζεψω οσες χελωνες μπορω απο ατομα που τις αγορασαν μωρα και μετα δεν ειχαν τι να τις κανουν αφου μεγαλωσαν αρκετα.
Και τις 6 που εχω τωρα μου τις εχουν χαρισει,η μια απο αυτες βρεθηκε σε εναν κηπο.Γνωριζω πολυ καλα το θεμα της συγκεκριμενης χελωνας και τις επιπτωσεις που εχει εις βαρος των δικων μας ειδων.
Δεν εχω τελειωσει ακομα τις κατασκευες στον χωρο γυρο απ τη λιμνη γιαυτο δεν ειδες καπου να την εχω κλεισει,στις φωτο ειναι τελειωμενη μονο η στερνα που θα μπει νερο και σε αυτην το νερο δεν θα ειναι μεχρι επανω.Δεν θα εχουν απο πουθενα να φυγουν ακομα και μωρα να γεννηθουν εκει.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 24-10-16, 10:24:06 »
 ωραία, αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Καλό είναι βέβαια να μην επιτρέπεις αναπαραγωγή γιατί θα φτάσεις κι εσύ σε ένα σημείο που δεν θα ξέρεις τι να τις κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος tsantos

• Member
  • *
« Απάντηση #5 στις: 24-10-16, 16:03:00 »
Πως μπορω να το καταφερω αυτο?
Να τις χωριζω την ανοιξη ή να μην τους αφησω μαλακο χωμα στη στερια?

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #6 στις: 24-10-16, 17:49:08 »
Το καλύτερο θα είναι να αποφύγεις να έχεις θέσεις ωοαπόθεσης (μαλακό χώμα δηλ)

Αποσυνδεδεμένος tsantos

• Member
  • *
« Απάντηση #7 στις: 24-10-16, 18:04:07 »
Σε ευχαριστω!
Μολις μαζευτουν και δικα μας ειδη στη λιμνη (τριτωνες,βατραχια,φιδια) θα σας ξανα ενοχλησω  :)

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #8 στις: 24-10-16, 18:18:05 »
Αυτό είναι ένα άλλο κακό. Οι αμερικάνικες νεροχελώνες φέρουν παράσιτα και μικροοργανισμούς στα οποία οι ίδιες είναι ανθεκτικές, όχι όμως και τα δικά μας είδη. Γι'αυτό καλό είναι να μην έρχονται σε επαφή καθόλου με το φυσικό περιβάλλον είτε άμεσα, είτε ακόμα και έμμεσα, όπως πχ να έρθουν άλλα ζώα μέσα στη λίμνη και μετά να επιστρέψουν στο φυσικο περιβάλλον. Αν μπορείς φρόντισε να αποκλείσεις τις μεταφορές και την πρόσβαση και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Αποσυνδεδεμένος tsantos

• Member
  • *
« Απάντηση #9 στις: 24-10-16, 18:33:51 »
Μου φαινετε αδυνατον να μπορεσω να κανω κατι τετοιο,ειδικα για τους τριτωνες,φιδια και βατραχια,ακομα και κοτετσοσιρμα να βαλω με μικρο ματι,θα περνανε!το καλο βεβαια ειναι οτι το ρυακι που περναει απο διπλα μετα απο 300-400m καταλυγει σε λιμνοθαλλασα που δεν εχει καθολου νεροχελωνες.Εχει βεβαια πολλους μυοκαστορες η περιοχη!αλλη "πληγη" αυτοι!!!