Αποστολέας Θέμα: έρπετα στην Δυτηκή Μάνη  (Αναγνώστηκε 5985 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Bernard

• Member
  • *
έρπετα στην Δυτηκή Μάνη
« στις: 04-02-17, 11:50:37 »
Γειά σας,
Όταν είμαι στην Ελλάδα μου αρέσει να περπατώ και να βλέπω τα έρπετα και τα αμφίβια. Επίσης, αν έιναι δυνατό, θέλω να βοηθήσω αυτά τα ζώα γιατί μου φαίνεται ότι έχουν πάρα πολλά προβλήματα να επιζούν, ειδικά τα αμφίβια γιατί,  στην περιοχή όπου μένω,  δεν έχει πια πολλέσ λιμνούλες ή ρυάκια. Πρωτ΄ απ΄όλα είναι σημαντικό να κάνω μία λεπτομερής απογραφή ερπετών και  αμφιβίων. Έχω κιόλας κάποια στοιχεία αλλά νομίζω,  πρέπει να μαζέψω περισσότερα.
Έχω δύο ερωτήσεις .
1. Όταν θα έχω περισσότερα στοιχεία, ξέρετε που μπορώ να τα στείλω; Υπάρχει ένας  οργανισμός  στην Έλλαδα που μαζεύει τέτοια στοιχεία για επιστημονικούς σκοπούς;
2. Η περιοχή που μένω είναι η Δυτηκή Μάνη.  Αν κάποιος έχει στοιχεία αυτής της  περιοχής , μπορεί να με πληροφορήσει;
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: έρπετα στην Δυτηκή Μάνη
« Απάντηση #1 στις: 05-02-17, 12:07:40 »
Γεια σου Bernard! Καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Αυτό το πρόβλημα με τους υγρότοπους είναι γενικό για την Ελλάδα (και όχι μόνο) κατά τόπους, όπου παλιότερα υπήρχαν αρκετές θέσεις αναπαραγωγής και τώρα πια έχει καταστραφεί ή υποβαθμιστεί ένα μεγάλο μέρος αυτών.
Για ό,τι στοιχεία διαθέτεις μπορείς να τα στέλνεις είτε σε μένα, είτε κατευθείαν στην Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία που είναι ο μόνος φορέας που συγκεντρώνει τέτοια δεδομένα.
Και πάλι καλώς ήρθες!
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Bernard

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 07-02-17, 08:26:19 »
Ευχαριστώ Ηλία,
Βρήκα την σελίδα τις ΕΛΕΡΠΕ. Θα την τα στείλω.
Και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία για τους πρασινόφρυνους στην Ηθάκη. Σου εύχομαι τα καλύτερα με τα έργα εκί!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 07-02-17, 11:58:52 »
Σ'ευχαριστώ πολύ Bernard!  :ok: