Γιατί το βρίσκεις χαζό Χρήστο? Δεν χρειάζεται για κάποιον που δεν θέλει να αντιγράψει υλικό απο την σελίδα. Φυσικά και υπάρχουν τρόποι για να υποκλέψει κάποιος οτιδήποτε, απλά δεν του το δίνουμε στο πιάτο, γι'αυτό έγραψα για να "αποτρέψει" και όχι για να αποκλείσει. Κάποιος που ξέρει 5 πράγματα παραπάνω μπορεί να τα "σηκώσει" άνετα. Το περιεχόμενο της σελίδας είναι αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και μάλιστα υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες φωτογραφιών, το μόνο που μπορούσα να κάνω για να αποτρέψω κάποιον να υποκλέψει ήταν αυτό. Αν από την άλλη κάποιος ζητήσει την άδεια και δεσμευτεί να βάλει υπερσυνδέσμους προς τη σελίδα μας τότε ευχαρίστως να του παραχωρήσω την άδεια όσον αφορά το δικό μου υλικό. Για φωτογραφίες άλλων θα πρέπει να ζητήσει την άδεια του κάθε φωτογράφου ξεχωριστά.
Σόρρυ που δεν απάντησα γιατί μου χάλασε ο υπολογιστής και σήμερα πήρα στα χέρια μου τον νέο...
Το θεωρώ χαζό με την έννοια ότι δεν απέκλεισες απλώς την αντιγραφή εικόνας αλλά εντελώς το δεξι κλικ του ποντικιού στην ιστοσελίδα. Καλά και αποτελεσματικότερος τρόπος δεν υπάρχει...
Αλλά το είπες μόνος σου πως έτσι και κάποιος θέλει να πάρει υλικό μπορεί να το κάνει. Αυτό όμως εμποδίζει και κάποιον άλλον απ'το να αντιγράψει ένα απόσπασμα (με καλούς σκοπούς, όπως διαφημιστικούς, άρθρο για την σελίδα, κλπ).
Για τα κόπυραιτ δεν θα πω τίποτα. Είμαι υπερ όλων ανοιχτών, με την έννοια ειδικά όταν πρόκειται για εκπαιδευτικό σκοπό (δες creative commons,
http://creativecommons.org/).
Και στην τελική γιατί κάποιος να κλέψει από το herpetofauna.gr φωτογραφίες, ειδικά όταν υπάρχουν με super-macro στο flickr ή και με αναζήτηση στο google... Που άσε όλες οι εικόνες είναι διαθέσιμες και στο google (
https://www.google.gr/search?q=site:herpetofauna.gr)...
Αφού όλα είναι ήδη διαθέσιμα δωρεάν στο google και κανείς δεν πρόκειται ποτέ να σε αναφέρει άμα δεν θέλει σαν πηγή, και τα κείμενα του herpetofauna.gr έχουν δημοσιευθεί από εδώ και εκεί, άρα πάλι κάποιος τα βρίσκει δωρεάν, για αυτό δεν καταλαβαίνω το "κλείδωμα"... Το θεωρώ ανόητο... Μου θυμίζει λίγο προ 5ετίας που πολλοί το κάναν αυτό χωρίς κάτι να καταφέρουν.