Αποστολέας Θέμα: βίντεο με ακινητοποίηση φιδιού από πυροσβέστη  (Αναγνώστηκε 9596 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vgeor

• Member
  • *
http://www.protothema.gr/greece/article/685246/larisa-purosvestis-survivor-pianei-fidi-me-gumna-heria-/

Δε θα συζητήσω τον τρόπο που χειρίζεται το φίδι ο πυροσβέστης. Μου έκανε εντύπωση πάντως ο τρόπος και το εύρος της εκτίναξης του φιδιού- νόμιζα ότι δεν είναι τόσο ευκίνητα και ότι δεν έχουν την τάση να επιτίθενται, ιδίως όταν δεν έχουν δηλητήριο, όπως μου φαίνεται το εν λόγω ερπετό του βίντεο, ακόμα και όταν είναι σε κίνδυνο.
Φοβάμαι ότι το ατυχές ζωντανό δεν θα είχε και πολύ καλή κατάληξη, αν κρίνω από τα συμφραζόμενα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
πολύ βίαιος ο χειρισμός και σίγουρα τραυματίστηκε το φίδι. Δεν καταλαβαίνω τι είχε στο νου του ο πυροσβέστης πραγματικά.
Ο Έφιος σαν είδος φυσικά και είναι πολύ ευκίνητος. Ίσα ίσα τα μη δηλητηριώδη στη χώρα μας είναι πολύ πιο ευκίνητα από την οχιά.

Αποσυνδεδεμένος Nikos t

• Full Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Επισης θελω να προσθεσω οτι το ιδιο βιντεο μαζι με αλλο ενα ανεβηκε και στη σελιδα του facebook "RADIO POLIS 99,4" κ σχολιασαν παρα πολλοι υπερ του πυροσβεστη που προκραλεσε αυτο το σκηνικο εξαιτιας της "παλης" του με τον ακακο εφιο. Θελω να καταληξω στο εξης προβλημα: οτι εξαιτιας αυτης της παλης ενθαρρυνε τους περισσοτερους που φοβονται τα φιδια στο να χαρουν για την προφανως θανατωση του κ αυτο θα ειχε πολλες αρνητικες συνεπειες εκτος απο το ιδιο τον εφιο αλλα και γι αλλα φιδια....ενω θα μπορουσε καποιος αλλος που εχει γνωσεις για τα ερπετα να εξηγησει στον κοσμο ποσο ακακο ειναι κ να τους καθυσηχασει ολους. Οπως ειπε κ ο Ηλιας δεν ειναι σωστο να ριχνουμε τις ευθυνες σε κανεναν ουτε να πεφτουν υβρεολογιες οπως δυστυχως εγινε στα σχολια του facebook αλλα να τους προτεπουμε να μαθουν γι αυτα. Εγω απο μεριας μου σχολιασα με κατανοηση προς αυτους που τα φοβονται κ τους εβαλα 2 λινκς να μπουν σε αυτο το υπεροχο site κ να το διαβασουν ωστε να ενημερωθουν. Πιστευω οτι εκανα το καλυτερο που μπορουσα για τα φιδια αλλα και και για τους ιδιους ανθρωπους....Μακαρι να μπηκαν στον κοπο να τα διαβασαν!! Sn::T

Αποσυνδεδεμένος kostakakis

• Member
  • *
Τυχερός ο πυροσβέστης όπως χειρίστηκε το φίδι καθώς στο δεξί χέρι έχει αίματα. Αν ήταν οχιά την επόμενη φορά θα το σκεφτόταν δύο φορές πριν το πατήσει.  Στα βίντεο κάποιος έγραψε ότι είναι λαφιάτης και κάποιος άλλος ότι είναι σαΐτα. Εδώ γράφτηκε εφιός από Herpetofauna.gr οπότε το κλειδώνω. ;)

Αποσυνδεδεμένος vgeor

• Member
  • *
Το ήξερα ότι τα μη δηλητηριώδη είναι πιο ευκίνητα από τα δηλητηριώδη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ωστόσο ήταν αφενός ότι η ευκινησία περιλαμβάνει και άλμα! Και αφετέρου νόμιζα ότι μόνο τα δηλητηριώδη έχουν το ένστικτο να επιτεθούν όταν βρεθούν σε κίνδυνο. Ενώ τα μη δηλητηριώδη νόμιζα ότι εξαντλούν την ευκινησία τους στο να φύγουν όταν βρεθούν σε κίνδυνο, και ότι θα δαγκώσουν μόνο αν πιαστούν.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Αν διαβάσεις στην περιγραφή του Έφιου θα δεις ότι το είδος αμύνεται σθεναρά αν απειληθεί: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=148&sid=142