Αποστολέας Θέμα: Σαύρα σε αυτοκίνητο  (Αναγνώστηκε 8598 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MikeGreek

• Member
  • *
Σαύρα σε αυτοκίνητο
« στις: 10-06-18, 11:29:46 »
Ψάχνοντας στο google βρήκα στο forum σας ένα θέμα στο οποίο κάποιος ρώταγε πως να βγάλει ένα φίδι από το αυτοκίνητο του.
Παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ. Έχει μπει στο αυτοκίνητο μια σαύρα και εδώ και μια εβδομάδα δεν λέει να βγει.
Δεν ξέρω αν είναι δηλητηριώδεις ή όχι οπότε όσες φορές είχα την ευκαιρία να την πιάσω δεν το έκανα με τον φόβο μην είναι δηλητηριώδεις.
Είναι μεγάλη, περίπου 12-15 εκατοστά και πράσινη.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορέσω να την αναγκάσω να βγει?

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Σαύρα σε αυτοκίνητο
« Απάντηση #1 στις: 10-06-18, 16:42:30 »
Καλησπέρα MikeGreek, καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Ξεκινάω στην ουσία κατευθείαν. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα σαύρα δηλητηριώδης. Βασικά σε όλο τον κόσμο μόνο δύο σαύρες έχουν δηλητήριο και ζουν στην κεντρική και νότια Αμερική και αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα αφού όλα τα υπόλοιπα χιλιάδες είδη σαύρας δεν φέρουν δηλητήριο. Διάβασε αυτό με τη πρώτη ευκαιρία: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=12

Σε ποια περιοχή είσαι μήπως μπορέσουμε και σε βοηθήσουμε;
Ένας τρόπος είναι να αφήσεις τις πόρτες ανοιχτές έχοντας το αυτοκίνητο μέσα στον ήλιο ντάλα μεσημέρι ώστε να αναπτυχθούν υψηλές θερμοκρασίες μέσα. Θα αναγκαστεί να φύγει λόγω ζέστης αλλά σίγουρα ψάχνει κι αυτή τρόπο να φύγει τόσο καιρό καθώς πρέπει να φάει.

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 10-06-18, 19:47:12 »
Διάβασα το άρθρο. Το ίδιο πράγμα πίστευα και εγώ για τα φίδια, νόμιζα πως όλα έχουν δηλητήριο.

Για να απαντήσω στην ερώτηση σου, είμαι από Αθήνα.
Θα δοκιμάσουμε αυτό που λες με τον ήλιο. Έχει τόση ζέστη αυτές τις μέρες που λογικά θα την αναγκάσει να βγει.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και για το άρθρο.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 11-06-18, 11:46:14 »
Ενημέρωσέ μας για ό,τι νεότερο!
Ίσως μπορέσει να σε βοηθήσει και η ΑΝΙΜΑ πάντως.
Αν έχετε πρόσβαση στο ζώο, με ένα γάντι εργασίας πιάστε την απαλά και βγάλτε την έξω.

• Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 11-06-18, 23:01:48 »
Το πήρε απόφαση και βγήκε από μόνη της. Τέτοια σαύρα δεν έχω ξαναδεί. Πράσινη εντελώς, μεγάλη και γρήγορη με λείο δέρμα.
Από περιέργεια και μόνο, τι είδος μπορεί να είναι?