Και τι θα σήμαινε αυτό στην περίπτωσή τους, μάχη ή ζευγάρωμα?
Διαβάζοντας λοιπόν για τον Έφιο, μου λύνεται μάλλον και η απορία για το άλλο περιστατικό που ανέφερα παραπάνω. Στον δρόμο λίγο πριν το Καρκινάγρι, προπορευόμενο αγροτικό φρέναρε απότομα για να αποφύγει να πατήσει μεγάλο φίδι που πήγε να διασχίσει το οδόστρωμα. Δυστυχώς δεν πρόλαβε και το πάτησε κοντά στην ουρά του, φρενάροντας
. Το καημένο το ζωντανό δεν κόπηκε στα δύο αλλά συνέχισε να έρπεται, σέρνωντας από πίσω "συντρίμια"...
Πέρα από το ατύχημα, το εντυπωσιακό ήταν για μένα το μέγεθος του φιδιού, σίγουρα το μεγαλύτερο που έχω δει ποτέ από κοντά. Το μήκος του έμοιαζε να καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του πλάτους του οδοστρώματος και το πάχος του θα το παρομοίαζα με το πάχος του καρπού μου. Δεδομένου πως ο δρόμος σε εκείνο το σημείο έχει πλάτος 4-5 μέτρα, τα 2 μέτρα που μπορεί να φτάσει ο Έφιος, αρκούν για να μου δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση για το μήκος του. Όσο αφορά το πάχος τους, μπορεί να φτάσει τα 5-7 εκ. διάμετρο?
υ.γ. Να σημειώσω την πολύ καλή εντύπωση που μου άφησε ο οδηγός του αγροτικού, ο οποίος σταμάτησε, κατέβηκε και κοίταξε το φίδι και εμάς με στεναχώρια. Εννοείται δεν προλάβαινε να κάνει τίποτα καλύτερο.