Γειά σας
Πριν μερικά χρόνια,κάναμε κάμπινγκ μια μεγάλη παρέα με σκηνές δίπλα στην θάλασσα που εκεί απλά είναι μαγική..
σε εκείνο το σημείο...στο δάσος της Σάνη στην Χαλκιδική.Δυο μέρες πριν τα μαζέψουμε άρον άρον και φύγουμε, περπατώντας στο μεγάλο πευκόφυτο και ακατοίκητο δάσος εντελώς αμέριμνοι εμείς..
οι γυναίκες της παρέας και τα παιδιά,συναντήσαμε ένα φίδι που είδαμε λίγο πιο πάνω,2-3 μετρα σε ένα μικρό φυσικό μονοπάτι.
Δεν βγάλαμε φωτογραφία,πρώτο μέλημα ήταν η απομάκρυνση των παιδιών γιατί το σώμα του φιδιού παρέπεμπε σε οχιά.
Μου έχει μείνει η απορία από τότε,γιατί σε καμία φωτογραφία δεν έχω δει ως σήμερα παρόμοιο φίδι πουθενά,ενώ έχω ψάξει στο ίντερνετ.
Δεν ήταν μεγάλο σε μήκος,περίπου λιγότερο από 1 μέτρο,είχε όμως μεγάλο κεφάλι σε σχήμα καρδιάς περίπου,λεπτή ουρά όμως χονδρό το υπόλοιπο σώμα του και κινούνταν πολύ αργά.
Χαρακτηριστικό όμως ήταν το χρώμα του,αυτός ο λόγος που επισημαίνω πως δεν έχω δει παρόμοια φωτογραφία και από τότε μας έκανε εντύπωση.
Τα χρωματά του ήταν κυρίως πράσινο πολύ ανοικτό αρκετά έντονο στο κεφάλι και με κάποιες αποχρώσεις προς το πορτοκαλί.Το σώμα του ήταν επίσης ανοικτό πράσινο με καφέ σχήματα.
Τα χρώματα του ήταν πολύ όμορφα και έντονα χαρακτηριστικά! Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο.
Το επόμενο πρωί η παρέα,ευτυχώς οι άνδρες που πήγαν για ψάρεμα,βρήκαν μια οχιά,πάνω στην ξαπλώστρα και την σκότωσαν.Λιγο το έλος που υπάρχει λίγο πιο πέρα,λίγο το γεγονός πως μας ενημέρωσαν αγρότες πως υπήρχαν παραδίπλα δύο αφύλακτα πηγάδια,τα μαζέψαμε και φύγαμε.
Ευχαριστώ