Αποστολέας Θέμα: Γεια σας  (Αναγνώστηκε 9415 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος amilo

• Regular Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Γεια σας
« στις: 02-03-11, 19:27:18 »
Καλώς σας βρήκα, έκανα την εγγραφή για να μάθω τα πάντα για τα ερπετά, γιατί αρκετά φοβάμαι ακόμα και τα ακίνδυνα.

Τυχαία πριν λίγους μήνες στο χωριό στο μικρο δασάκι μου παρουσιάστηκε μια πράσινη σαύρα, και εγώ έγινα καπνός σε κάτι δεύτερα...  :P :-\

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Γεια σας
« Απάντηση #1 στις: 03-03-11, 10:35:26 »
Γεια σου amilo, καλώς ήρθες στο φόρουμ  :welc::
Ελπίζω να σε βοηθήσουμε ώστε να ξεπεράσεις την φοβία αυτή, γιατί δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος ύπαρξής της  :)

Αποσυνδεδεμένος amilo

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 04-03-11, 02:27:03 »
Γεια σου amilo, καλώς ήρθες στο φόρουμ  :welc::
Ελπίζω να σε βοηθήσουμε ώστε να ξεπεράσεις την φοβία αυτή, γιατί δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος ύπαρξής της  :)

Ευχαριστω, μακαρι να ξεπεραστουν αισθανομαι καπως ηλιθιος λογω και της ηλικιας να φοβαμαι σαυρες & φιδια, αλλα αν δεν εχεις σωστη εκπαιδευση θα το εχεις για το υπολοιπο της ζωης σου, κατι που ειδα και ειναι με διαφορετικο ονομα τα Σαμιαμιδια στο χωριο μου τα λεμε νταλιακια. Δεν γνωριζω αν το ξερετε εκτος και αν προκειται για διαφορετικα ειδη.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 04-03-11, 13:29:49 »
είναι λογικό όταν κάποιος μαθαίνει από μικρός να πανικοβάλλεται στην θέα ενός φιδιού, να του μένει σαν φοβία για όλη του την ζωή. Δεν ξέρω αν διάβασες το σχετικό: http://www.herpetofauna.gr/forum/index.php/topic,672.0.html

Ο πατέρας μου κοντεύει τα 60 κι όμως ούτε στην τηλεόραση δεν μπορεί να δει φίδι! Ελπίζω μέσω των φωτογραφιών και κειμένων να ξεπεράσεις την φοβία σου σιγά σιγά.

Πάντα δείχνω αυτή τη φωτογραφία του Hartwig Dell'mour, που παρατηρεί με τον γιο του μία Οχιά στην Πελοπόννησο:

© Hartwig Dell'mour

Ειναι πολύ χαρακτηριστική και δείχνει πόσο παρεξηγημένες είναι ακόμα και οι Οχιές (πολλοί πιστεύουν ότι επιτίθενται, μας κυνηγούν, κτλ)

Την ονομασία "Νταλάκι" την έχω ακούσει μέχρι στιγμής για τον φίδι Έρυξ. Σε κάθε περιοχή οι κοινές ονομασίες διαφέρουν ανά είδος.

Αποσυνδεδεμένος Tyrannosaurus Rex

• Full Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 15-03-11, 11:03:41 »
Καταρχας να καλοσωρισω το νεο μελος στην διαδυκτιακη κοινοτητα του Herpetophauna ,  οσο μεγαλωνεις τοσο θα μαθαινεις η ελλειψη γνωσεων εχει κανει αυτα τα ζωακια παρεξειγημενα!! Καταδευτερον Ηλια να σε ρωτησω κατι , δεν ειναι ολιγον επικινδυνο να εκτιναχθει η οχια εαν για καποιοο λογο τρομοκρατηθει ;; το λεω αυτο διοτι μου φαινετε οτι ειναι καπως κοντα ή επειδη ειναι ενας ειδικος εκει δεν τιθεται θεμα κινδηνου.

Θα ηθελα να το αναφερεις αυτο και για μενα και για καποιον αλλο για να μην παει τοσο κοντα σε καποιο φιδακι Sn::T αφου το ειδε εδω στην φωτογραφια διοτι θα πρεπει να ξερει καποιους κανονες. ;D
Απολαμβανω με δεος τα δημιουργηματα της φυσης (εκτος του ανθρωπου)

Ο ανθρωπος χρειαζεται την φυση , η φυση δεν τον χρειαζεται

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 15-03-11, 16:07:18 »
Ο άνθρωπος δεν είναι ειδικός και η απόσταση που κρατούν είναι αρκετά ασφαλής για το συγκεκριμένο φίδι της φωτογραφίας (λόγω και μεγέθους). Δεν μπορεί να τιναχθεί σε τέτοια απόσταση το φίδι, ούτε καν μέχρι τα μισά.

Παρ'όλα αυτά εγώ θα συμβούλευα σε όσους δεν έχουν καμία επαφή και εμπειρία με τα ζώα αυτά, να τα παρατηρούν από απόσταση τουλάχιστον 2-3 μέτρων και όχι κοντύτερα για το "1000%" της ασφάλειάς τους. Για να δεχτείς δάγκωμα πρέπει να πιάσεις την Οχιά, να την πατήσεις ή να πατήσεις ακριβώς δίπλα της, και πάλι δεν είναι 100% σίγουρα ότι θα σε δαγκώσει, καλό είναι όμως για να είμαστε σίγουροι να τηρούμε κάποιους "κανόνες" ασφαλείας όπως είπες, όπως αυτός της απόστασης.

Αποσυνδεδεμένος Tyrannosaurus Rex

• Full Member
  • *
« Απάντηση #6 στις: 17-03-11, 22:19:59 »
Ωραια ευχαριστω πολυ!
Απολαμβανω με δεος τα δημιουργηματα της φυσης (εκτος του ανθρωπου)

Ο ανθρωπος χρειαζεται την φυση , η φυση δεν τον χρειαζεται