Αποστολέας Θέμα: Καλησπέρα σας!!!!  (Αναγνώστηκε 5898 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tolis09

• Member
  • *
Καλησπέρα σας!!!!
« στις: 30-03-11, 20:58:49 »
Γεια σας. Λέγομαι Αποστόλης, είμαι από Βόλο και είμαι 18. Έχω μια μεγάλη αγάπη και ένα μεγάλο κόλλημα με τα ερπετά, και αυτό άρχισε όταν ήμουν πολύ μικρός, αν δεν κάνω λάθος στην ηλικία των 6-7  ;D. Συνέχεια έπιανα χελώνες, σαύρες,  βατράχια, και έβλεπα ντοκιμαντέρ στη TV, και στα 8 έλεγα στους γονείς μου να μου πάρουν φίδι (κρίμα που δεν μου πήρανε)....Στα 13 μου πήρα 2 iguana (το 1 δεν ζει πλέον), τώρα ήρθε η ώρα να πάρω το 1ο μου φίδι που θα είναι ένας ball python....Καλή συνέχεια σε και ότι και να κάνετε!!!!! :)......

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Καλησπέρα σας!!!!
« Απάντηση #1 στις: 30-03-11, 21:44:14 »
Γεια σου Αποστόλη, καλώς ήρθες!  :)
Είδα και τις φωτογραφίες που ανέβασες εδώ

Με αφορμή τις φωτογραφίες του ιγκουάνα σου θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στο herpetofauna.gr ασχολούμαστε μόνο με την ενημέρωση όσον αφορά τα άγρια ελληνικά ερπετά και αμφίβια και με θέματα προστασίας τους και όχι με ερπετά (και ζώα γενικά) σε αιχμαλωσία.

Αυτό που μπορώ να συμβουλέψω μόνο για το ζώο σου είναι να ψάξεις πολύ καλά για πληροφορίες για τις απαιτήσεις του γιατί είναι πολύ δύσκολα ζώα. Βλέπω ότι ο χώρος που το έχεις είναι λίγο ακατάλληλος (τύπου ενυδρείο δεν βοηθάει στην εξημέρωση και στην ευζωία των ιγκουάνα) και παρατηρώ μια μικρή δυσμορφία στην κάτω γνάθο του, πιθανό σημάδι ασθένειας μεταβολισμού των οστών (παλιό ή νέο). Δεν θα ήθελα να εμβαθύνω περισσότερο σε συμβουλές για αιχμάλωτα ζώα γιατί δεν είναι τέτοιο το ύφος του herpetofauna.gr (και είμαι και κατά των ερπετών ως πετς), θα σου στείλω όμως ένα προσωπικό μήνυμα με παραπομπές σε άλλες σχετικές ιστοσελίδες για να ψάξεις και να ενημερωθείς για το ιγκουάνα σου.