Αποστολέας Θέμα: Στους δρόμους οι γητευτές φιδιών  (Αναγνώστηκε 2576 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.963
    • Herpetofauna of Greece
Πάνω από χίλιοι γητευτές φιδιών στην ανατολική Ινδία κατέβηκαν στους δρόμους της Καλκούτας για να διαδηλώσουν κατά ενός νέου νόμου που τους απαγορεύει ουσιαστικά να βγάλουν το ψωμί τους, όπως αυτοί ξέρουν.

Ειδικότερα, οι τοπικές αρχές εξέδωσαν απαγόρευση της χρήσης των φιδιών, στο πλαίσιο νόμου την προστασία των άγριων ζώων. Ο νόμος απαγορεύει τη χρησιμοποίηση άγριων ζώων για εμπορικούς σκοπούς και στα άγρια ζώα περιλαμβάνονται και τα φίδια.

Αυτοί που αψηφούν το νόμο και βγάζουν τα προς το ζην με τα χρήματα που τους δίνουν οι τουρίστες για να τους φωτογραφίσουν, είναι πλέον ελάχιστοι.


Χιλιάδες άλλοι λένε πως διατρέχουν τον κίνδυνο να πεθάνουν από την πείνα εξαιτίας της απαγόρευσης και ζητούν να αλλάξει ο νόμος και να εξαιρεθούν τα φίδια από το συγκεκριμένο νόμο.

Από την πλευρά τους, φιλοζωικές οργανώσεις κατηγορούν τους γητευτές ότι τυραννούν τα φίδια όταν τα εκπαιδεύουν, καθώς τους αφαιρούν κάποιες φορές τα δόντια ή τους ράβουν το στόμα, και υποστηρίζουν ότι ο νόμος δεν πρέπει να αλλάξει.

Σημειώνεται ότι τα φίδια δεν ακούν τη μουσική που παίζουν οι γητευτές, αλλά δείχνουν σα να χορεύουν επειδή αντιδρούν στις δονήσεις που εκλαμβάνουν ως απειλή.


Πηγή: