Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες των ειδών από ξένους φωτογράφους  (Αναγνώστηκε 10818 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tyrannosaurus Rex

• Full Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Πολυ ωραιος αυτος ο φωτογραφικος οδηγος!!!!

Ακομα κατι που θα ηθελα να πω ως παραπονο μου ειναι οτι σε διαφορες φωτογραφιες ερπετων ειδα οτι ειναι παρμενες απο ξενους (μαλλον γερμανους) φωτογραφους , αυτο δεν μου αρεσει  θελω  φωτογραφιες απο ελληνες φωτογράφους υπογεγραμενες (ξερετε κλασικα κατω γωνιες ή και στο κεντρο να αχνωφενεται ετσι ωστε να αποφευχθη τυχον καταπατηση πνευματικων δικαιωματων και προτρεπω να γινει ειδηκα αυτο στο κεντρο)  για τα ελληνικα ερπετα! ;D
Απολαμβανω με δεος τα δημιουργηματα της φυσης (εκτος του ανθρωπου)

Ο ανθρωπος χρειαζεται την φυση , η φυση δεν τον χρειαζεται

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Φωτογραφίες των ειδών από ξένους
« Απάντηση #1 στις: 10-02-10, 11:20:06 »
Ακομα κατι που θα ηθελα να πω ως παραπονο μου ειναι οτι σε διαφορες φωτογραφιες ερπετων ειδα οτι ειναι παρμενες απο ξενους (μαλλον γερμανους) φωτογραφους , αυτο δεν μου αρεσει  θελω  φωτογραφιες απο ελληνες φωτογράφους υπογεγραμενες (ξερετε κλασικα κατω γωνιες ή και στο κεντρο να αχνωφενεται ετσι ωστε να αποφευχθη τυχον καταπατηση πνευματικων δικαιωματων και προτρεπω να γινει ειδηκα αυτο στο κεντρο)  για τα ελληνικα ερπετα! ;D

νομίζω έχει φωτογραφίες από φωτογράφους όλων των εθνικοτήτων εκτός της γερμανικής  :)

Αν δεν ήταν αυτοί όλοι οι ξένοι (οι περισσότεροι είναι και φίλοι μου) και οι φωτογραφίες τους αυτή την στιγμή η ιστοσελίδα μάλλον δεν θα υπήρχε ή τουλάχιστον θα ήταν τραγικά ελλιπής. Έπειτα η παρουσία όλων αυτών έστω και φωτογραφικά πιστεύω πως ανεβάζει το κύρος της ιστοσελίδας, αφού κάποιοι από αυτούς είναι πολύ σημαντικά πρόσωπα για την ερπετολογική κοινότητα και την προστασία της ερπετοπανίδας και εκτός από τις φωτογραφίες τους με βοηθούν πολλές φορές σε επιστημονικά θέματα με τις έρευνες και την εμπειρία τους. Οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να διώξω το παράπονό σου  ;D

Δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλοί φωτογράφοι άγριας φύσης στην Ελλάδα που να ασχολούνται με τα ερπετά. Συνυπολογίζοντας κι αυτούς που ασχολούνται έστω και περιστασιακά είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα.

• Full Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 10-02-10, 14:24:11 »
Α ενταξει τοτε , απλα λεω μη γυρισουν και πουν οι ξενοι φωτογραφοι οτι <<χωρις εμας δεν ξερατε τι ζωα εχετε >> ή κατι παραπλήσιο με αυτη την σκεψη το εκανα το παραπονο XD

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 10-02-10, 15:05:58 »
Α ενταξει τοτε , απλα λεω μη γυρισουν και πουν οι ξενοι φωτογραφοι οτι <<χωρις εμας δεν ξερατε τι ζωα εχετε >> ή κατι παραπλήσιο με αυτη την σκεψη το εκανα το παραπονο XD

Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις αυτό ισχύει...
Από πολύ παλιά οι Έλληνες είτε είχαν πιο ζωτικά θέματα να ασχοληθούν (λόγω δύσκολων καιρών), ή απλά αδιαφορούσαν για την πανίδα (πιο πρόσφατες εποχές), έτσι η ελληνική πανίδα καταγραφόταν κυρίως από ξένους. Ακόμα και σήμερα είναι πολύ λίγοι οι Έλληνες που ασχολούνται με αυτό με αποτέλεσμα τις περισσότερες πληροφορίες εξάπλωσης και οικολογίας των ειδών να τις παίρνουμε από τους (κατά πολύ περισσότερους) ξένους ερευνητές και φωτογράφους.

• Full Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 10-02-10, 15:19:20 »
αυτο ειναι που δεν μου αρεσει και επρεπε να ειχαμε αποφυγει οποτε σιγα σιγα ταξιδι με ταξιδι να βγαινουν φωτογραφιες απο ελληνες φωτογραφους και θα αντικαθιστουν τις φωτογραφιες ξενων ευχομαι!! :D

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 10-02-10, 15:37:26 »
Εμένα αυτό που με ενοχλεί πάντως δεν είναι ότι ασχολούνται οι ξένοι, αλλά ότι δεν ασχολούνται οι Έλληνες   :)
Εύχομαι το ενδιαφέρον των Ελλήνων προς το περιβάλλον να αρχίσει να δυναμώνει σιγά σιγά, πριν είναι πολύ αργά.