Καλημερα Λυκε και καλως ηρθες στο φορουμ..
Την αναρτηση σου δε την εχω ακουστα αλλα θα ηθελα να τη διαβασω μιας και το "αιμοβορα" στον τιτλο σου μου κινει το ενδιαφέρον.
Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι λανθασμενα αναφερομαστε με τετοιους χαρακτηρισμους για τα ζωα (οχι μονο για τα φιδια) και αυτο εχει αποδειχθει πλεον απο την ολοενα μειωση των πληθυσμων αυτων των τοσο σημαντικων για το οικοσυστημα ζωων,αφου στην κοινη γνωμη εχει ταυτιστει το φιδι και ο λυκος με το κακο και το υπουλο.
Η πραγματικοτητα ομως ειναι πολυ μακρια απο τετοιους χαρακτηρισμους και η χρονια μελετη αυτων των ζωων εχει αποδειξει οτι ουτε για αιμοδηψη προκειται ουτε ποσο μαλλον για θηρια.
Τωρα οσων αφορα το φιδι αν οντως διαπιστωσες οτι ειναι
οχια δε θα σε συμβουλευα να προσπαθησεις να την πιασεις ωστε να την απομακρυνεις απο το χωρο σου.Σιγουρα ομως δε θα σε συμβουλευα να το σκοτωσεις μιας και προκειται για πολυ σημαντικα φιδια και η παρουσια τους στον αγρο ειναι καταλυτικη για τον αριθμο των ποντικιων που επισης εχουν σαν ενδιαιτημα τον αγρο.Στη θεση σου δε θα εκανα καμια κινηση που θα μπορουσε να βλαψει εμενα η το ζωο.
Θα σου προτεινα να διαβασεις αυτα τα αρθρα:
Πόσο ωφέλιμα είναι τα ερπετά και τα αμφίβια για τον άνθρωποΥπάρχουν δηλητηριώδη ερπετά στην Ελλάδα και ποια;Ποιος ο ρόλος των φιδιών; Είναι ωφέλιμα ζώα;