Αποστολέας Θέμα: Περί φακών  (Αναγνώστηκε 14407 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Περί φακών
« στις: 10-03-14, 16:35:29 »
Γεια σου kailor

Μεταλλική είναι καλή ιδέα! Με το σωστό βάψιμο φυσικά ...

ΥΓ. Βλέπω στη υπογραφή σου (στο φωτογραφικό εξοπλισμό συγκεκριμένα) χρησιμοποιείς φακό EF 500mm f/8.0
και μπαίνω στον πειρασμό να σε ρωτήσω:
Μήπως εννοείς τον EF 50mm f/1.8 ? Γιατί το φακό που γράφεις δεν μπορώ να τον βρω πουθενά, και δεν ξέρω αν υπάρχει καν.
Υπάρχει βέβαια ο EF 500mm f/4.0 αλλά αυτός κοστίζει κάπου στα $10,000 :)

Χαίρομαι που σε γνωρίζω και περιμένω απάντησή σου...
Βασίλης
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
  • Τόπος: Νότιο Πήλιο
    • taklischris.info
Απ: Περί φακών
« Απάντηση #1 στις: 11-03-14, 00:05:45 »
Γεια σου kailor

Μεταλλική είναι καλή ιδέα! Με το σωστό βάψιμο φυσικά ...

ΥΓ. Βλέπω στη υπογραφή σου (στο φωτογραφικό εξοπλισμό συγκεκριμένα) χρησιμοποιείς φακό EF 500mm f/8.0
και μπαίνω στον πειρασμό να σε ρωτήσω:
Μήπως εννοείς τον EF 50mm f/1.8 ? Γιατί το φακό που γράφεις δεν μπορώ να τον βρω πουθενά, και δεν ξέρω αν υπάρχει καν.
Υπάρχει βέβαια ο EF 500mm f/4.0 αλλά αυτός κοστίζει κάπου στα $10,000 :)

Χαίρομαι που σε γνωρίζω και περιμένω απάντησή σου...
Βασίλης

Η μεταλλική θα εκτυπωθεί από εταιρία εκτυπώσεων... έχουν εκτυπώσει παρόμοια για μονοπάτια στο Νότιο Πήλιο. [attachment=φωτογραφία από τις μεταλλικές εκτυπώσεις]

Ωστόσο για τον φακό ορίστε: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001NMUZXQ/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER | Canon EOS 1000D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 + EF 75-300mm f/4.0-5.6 + EF 500mm f/8.0

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 11-03-14, 06:18:52 »
Α μάλλιστα!

Νόμισα ότι πρόκειται για EF της Canon όπως και οι άλλοι που έχεις...
Δεν είναι Zoom σωστά? Είναι 500άρης και με τον πολλαπλασιαστή 2x πάει στα 1000 νομίζω.
Καλός δείχνει (και φυσικά οικονομικός!) Σίγουρα θέλει τρίποδο όμως...

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
    • taklischris.info
« Απάντηση #3 στις: 11-03-14, 13:57:45 »
Α μάλλιστα!

Νόμισα ότι πρόκειται για EF της Canon όπως και οι άλλοι που έχεις...
Δεν είναι Zoom σωστά? Είναι 500άρης και με τον πολλαπλασιαστή 2x πάει στα 1000 νομίζω.
Καλός δείχνει (και φυσικά οικονομικός!) Σίγουρα θέλει τρίποδο όμως...

όχι δεν είναι zoom... είναι οικονομικός και ναι θέλει τρίποδο. εκτός βέβαια εάν έχεις τόσο σταθερό χέρι.

με τον διπλασιαστή που έχει μέσα πάει στα 1000.  είναι καλός για αστροφωτογράφηση. για πουλιά είναι πολύ δύσκολος. Έχει πολύ μεγάλη ευαισθησία και έντονα φωτεινές είναι οι εικόνες έτσι και το έχεις στο auto. εάν το βάλεις στο manual είναι λίγο πιο σκοτεινές αλλά με λίγο photoshop (ρύθμιση contrast/brightness) είναι αρκετά καλές.
ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER | Canon EOS 1000D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 + EF 75-300mm f/4.0-5.6 + EF 500mm f/8.0

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 11-03-14, 14:05:46 »
Σίγουρα είναι δύσκολος για πουλιά, και γενικά για κινούμενα θέματα, χωρίς σύστημα σταθεροποίησης.
Μου κάνει εντύπωση όμως που είναι φωτεινός  (με f/8,  f/16 τον περίμενα πολύ σκοτεινό ειδικά απογευματινές ώρες με συνεφιά). Αλλά και με τρίποδο και ελαφρό αεράκι, περίμενα να τις "κουνάει" λίγο τις φωτό..
Εκεί που πρέπει να είναι πολύ καλός είναι στα ακίνητα θέματα. Τοπία κλπ

Πάντως είσαι ευχαριστημένος έτσι δεν είναι?

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
    • taklischris.info
« Απάντηση #5 στις: 18-03-14, 18:09:29 »
Σίγουρα είναι δύσκολος για πουλιά, και γενικά για κινούμενα θέματα, χωρίς σύστημα σταθεροποίησης.
Μου κάνει εντύπωση όμως που είναι φωτεινός  (με f/8,  f/16 τον περίμενα πολύ σκοτεινό ειδικά απογευματινές ώρες με συνεφιά). Αλλά και με τρίποδο και ελαφρό αεράκι, περίμενα να τις "κουνάει" λίγο τις φωτό..
Εκεί που πρέπει να είναι πολύ καλός είναι στα ακίνητα θέματα. Τοπία κλπ

Πάντως είσαι ευχαριστημένος έτσι δεν είναι?

είναι πολύ φωτεινός έτσι και έχεις π.χ. background τον ουρανό.. είναι σαν καμμένα pixel με κάτασπρο background. το απόγευμα ή με συννεφιά είναι λίγο σκοτεινό.

πράγματα κουνάει για αυτό θέλει καλό τρίποδο. Για πουλιά και θέματα εν κίνηση είναι σχεδόν αδύνατον να τραβήξεις καλή φωτογραφία αλλά για τοπία και αστροφωτογράφηση είναι πολύ ωραίος....

Γενικά για την δουλειά που το θέλω ναι είμαι ευχαριστημένος... αλλά σίγουρα δεν θα με χαλούσε να μπορώ να τον χρησιμοποιώ και για την φωτογράφηση πουλιών, αλλά εντάξει και που δεν κάνει με τον 75-300 που έχω είναι άψογα.