Αποστολέας Θέμα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει μεταλλαγμένες τροφές!  (Αναγνώστηκε 7147 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων τροφίμων για πρώτη φορά σε 12 χρόνια, βάζοντας τα κέρδη του λόμπι των GM πάνω από τις ανησυχίες του κοινού - το 60% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες πριν από την καλλιέργεια τροφίμων που θα μπορούσαν να απειλήσουν την υγεία και το περιβάλλον μας.

Μια νέα πρωτοβουλία δίνει σε 1 εκατομμύριο πολίτες της Ε.Ε. μια μοναδική ευκαιρία να κάνει επίσημα αιτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ας φωνάξουμε με ένα εκατομμύριο φωνές για την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων έως ότου ολοκληρωθούν έγκυρες έρευνες.Υπογράψτε την παρακάτω καμπάνια και διαδώστε το!

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τη ηλεκτρονική σας διεύθυνση, έτσι ώστε το σύνολο των υπογραφών μας να μετράνε για την πρωτοβουλία των πολιτών.


μετάφραση από: http://www.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity/?cl=511688534&v=5632

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Παράδοση 1.000.0000 υπογραφών στον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για πάγωμα μεταλλαγμένων


H Greenpeace στις Βρυξέλλες παρέδωσε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας, κ. Τζων Ντάλι, τις 1.000.000 υπογραφές που συγκέντρωσε από πολίτες των 27 κρατών-μελών οι οποίοι του ζητάνε να παγώσει όλες τις εγκρίσεις μεταλλαγμένων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οι πολίτες χρησιμοποιούν το δικαίωμα που τους δίνει το Άρθρο 11 της Συνθήκης της Λισσαβόνας να επηρεάσουν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λισσαβόνας, κατοχυρώνεται το δικαίωμα ευρωπαίων πολιτών να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αλλάξει το ευρωπαϊκό δίκαιο, εφόσον έχουν συμπληρωθεί 1.000.000 αιτήματα.


Με την πρωτοβουλία αυτή η Greenpeace ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων έως ότου δημιουργηθεί ένας νέος, ανεξάρτητος επιστημονικός φορέας, ο οποίος θα μπορεί αντικειμενικά να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην υγεία και το περιβάλλον. Μέχρι τότε όλες οι εγκρίσεις των μεταλλαγμένων πρέπει να παγώσουν.
Η συλλογή των υπογραφών ξεκίνησε το Μάρτιο, μετά την έγκριση  της μεταλλαγμένης πατάτας  Amflora  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία με τη σειρά της αψήφησε  τις σημαντικές επιστημονικές ανησυχίες και αγνόησε την αντίθεση των καταναλωτών στα μεταλλαγμένα. Ως εκ τούτου πολλές χώρες καλούν τώρα την  Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απόφασή της αυτή.

Κατά την παράδοση των υπογραφών η  Greenpeace συναντήθηκε με τον Επίτροπο Υγείας, κ. Τζων Ντάλι και του ζήτησε να επιθεωρήσει ένα γιγάντιο τρισδιάστατο αγρόκτημα, το οποίο δημιουργήθηκε μπροστά από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Kurt Wenner.

Αναδημοσίευση από: greenpeace.org