Αποστολέας Θέμα: Παρατηρήσεις μελών  (Αναγνώστηκε 20069 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Παρατηρήσεις μελών
« στις: 25-12-09, 00:41:37 »
Σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να δημοσιεύσετε τις ιδέες σας, τις παρατηρήσεις, τα σχόλια, ακόμα και τις διορθώσεις που θέλετε να κάνετε όσον αφορά το φόρουμ και την βασική ιστοσελίδα  :)

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
  • Τόπος: Νότιο Πήλιο
  • Φύλο: Άντρας
    • taklischris.info
Απ: Παρατηρήσεις μελών
« Απάντηση #1 στις: 23-03-15, 16:46:19 »
από το φωτογραφικό ευρετήριο λείπει το σπιτόφιδο.
ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER | Canon EOS 1000D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 + EF 75-300mm f/4.0-5.6 + EF 500mm f/8.0

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
    • taklischris.info
« Απάντηση #2 στις: 23-03-15, 17:00:07 »
Επίσης δεν μπορεί κάποιος να πατήσει δεξί κλικ στην ιστοσελίδα.
ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER | Canon EOS 1000D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 + EF 75-300mm f/4.0-5.6 + EF 500mm f/8.0

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 23-03-15, 23:24:13 »
Το Σπιτόφιδο είναι κανονικά στο φωτογραφικό ευρετήριο: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=catalogue&id=21

Το δεξί κλικ έχει απενεργοποιηθεί εσκεμμένα για να αποτρέπει αντιγραφή του περιεχομένου χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη του υλικού.

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
    • taklischris.info
« Απάντηση #4 στις: 27-03-15, 12:57:40 »

Το δεξί κλικ έχει απενεργοποιηθεί εσκεμμένα για να αποτρέπει αντιγραφή του περιεχομένου χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη του υλικού.

Είναι χαζό το σύστημα, μίας και τα κείμενα μπορεί κάποιος να αφιερώσει 2-5 λεπτά και να τα γράψει. Και για τις φωτογραφίες υπάρχουν πολλά extensions όπως το awesome screenshot, που μπορεί κάποιος άνετα να τις αποθηκεύσει και να τις χρησιμοποιήσει όπως θέλει.

Δεν μπορώ να καταλάβω τον σκοπό του. Ουτοσάλως αυτοί που θέλουν να πάρουν το υλικό μπορούν να το πάρουν με διάφορους τρόπους.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 28-03-15, 14:47:47 »
Γιατί το βρίσκεις χαζό Χρήστο? Δεν χρειάζεται για κάποιον που δεν θέλει να αντιγράψει υλικό απο την σελίδα. Φυσικά και υπάρχουν τρόποι για να υποκλέψει κάποιος οτιδήποτε, απλά δεν του το δίνουμε στο πιάτο, γι'αυτό έγραψα για να "αποτρέψει" και όχι για να αποκλείσει. Κάποιος που ξέρει 5 πράγματα παραπάνω μπορεί να τα "σηκώσει" άνετα. Το περιεχόμενο της σελίδας είναι αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και μάλιστα υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες φωτογραφιών, το μόνο που μπορούσα να κάνω για να αποτρέψω κάποιον να υποκλέψει ήταν αυτό. Αν από την άλλη κάποιος ζητήσει την άδεια και δεσμευτεί να βάλει υπερσυνδέσμους προς τη σελίδα μας τότε ευχαρίστως να του παραχωρήσω την άδεια όσον αφορά το δικό μου υλικό. Για φωτογραφίες άλλων θα πρέπει να ζητήσει την άδεια του κάθε φωτογράφου ξεχωριστά.

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
    • taklischris.info
« Απάντηση #6 στις: 04-04-15, 00:27:22 »
Γιατί το βρίσκεις χαζό Χρήστο? Δεν χρειάζεται για κάποιον που δεν θέλει να αντιγράψει υλικό απο την σελίδα. Φυσικά και υπάρχουν τρόποι για να υποκλέψει κάποιος οτιδήποτε, απλά δεν του το δίνουμε στο πιάτο, γι'αυτό έγραψα για να "αποτρέψει" και όχι για να αποκλείσει. Κάποιος που ξέρει 5 πράγματα παραπάνω μπορεί να τα "σηκώσει" άνετα. Το περιεχόμενο της σελίδας είναι αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και μάλιστα υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες φωτογραφιών, το μόνο που μπορούσα να κάνω για να αποτρέψω κάποιον να υποκλέψει ήταν αυτό. Αν από την άλλη κάποιος ζητήσει την άδεια και δεσμευτεί να βάλει υπερσυνδέσμους προς τη σελίδα μας τότε ευχαρίστως να του παραχωρήσω την άδεια όσον αφορά το δικό μου υλικό. Για φωτογραφίες άλλων θα πρέπει να ζητήσει την άδεια του κάθε φωτογράφου ξεχωριστά.

Σόρρυ που δεν απάντησα γιατί μου χάλασε ο υπολογιστής και σήμερα πήρα στα χέρια μου τον νέο...

Το θεωρώ χαζό με την έννοια ότι δεν απέκλεισες απλώς την αντιγραφή εικόνας αλλά εντελώς το δεξι κλικ του ποντικιού στην ιστοσελίδα. Καλά και αποτελεσματικότερος τρόπος δεν υπάρχει...

Αλλά το είπες μόνος σου πως έτσι και κάποιος θέλει να πάρει υλικό μπορεί να το κάνει. Αυτό όμως εμποδίζει και κάποιον άλλον απ'το να αντιγράψει ένα απόσπασμα (με καλούς σκοπούς, όπως διαφημιστικούς, άρθρο για την σελίδα, κλπ).

Για τα κόπυραιτ δεν θα πω τίποτα. Είμαι υπερ όλων ανοιχτών, με την έννοια ειδικά όταν πρόκειται για εκπαιδευτικό σκοπό (δες creative commons, http://creativecommons.org/).

Και στην τελική γιατί κάποιος να κλέψει από το herpetofauna.gr φωτογραφίες, ειδικά όταν υπάρχουν με super-macro στο flickr ή και με αναζήτηση στο google... Που άσε όλες οι εικόνες είναι διαθέσιμες και στο google (https://www.google.gr/search?q=site:herpetofauna.gr)...

Αφού όλα είναι ήδη διαθέσιμα δωρεάν στο google και κανείς δεν πρόκειται ποτέ να σε αναφέρει άμα δεν θέλει σαν πηγή, και τα κείμενα του herpetofauna.gr έχουν δημοσιευθεί από εδώ και εκεί, άρα πάλι κάποιος τα βρίσκει δωρεάν, για αυτό δεν καταλαβαίνω το "κλείδωμα"... Το θεωρώ ανόητο... Μου θυμίζει λίγο προ 5ετίας που πολλοί το κάναν αυτό χωρίς κάτι να καταφέρουν.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #7 στις: 04-04-15, 17:06:24 »

Αλλά το είπες μόνος σου πως έτσι και κάποιος θέλει να πάρει υλικό μπορεί να το κάνει. Αυτό όμως εμποδίζει και κάποιον άλλον απ'το να αντιγράψει ένα απόσπασμα (με καλούς σκοπούς, όπως διαφημιστικούς, άρθρο για την σελίδα, κλπ).

Μπορει απλά να επικοινωνήσει για να γίνει και πιο σωστά. Δεν θα το αρνηθώ όσον αφορά το δικό μου υλικό όταν πρόκειται για καλό σκοπό. Έχω δει και φαινόμενα όμως που έχει χρησιμοποιηθεί κείμενο και φωτογραφίες μου για κακό σκοπό!

Παράθεση
Για τα κόπυραιτ δεν θα πω τίποτα. Είμαι υπερ όλων ανοιχτών, με την έννοια ειδικά όταν πρόκειται για εκπαιδευτικό σκοπό (δες creative commons, http://creativecommons.org/).

Και στην τελική γιατί κάποιος να κλέψει από το herpetofauna.gr φωτογραφίες, ειδικά όταν υπάρχουν με super-macro στο flickr ή και με αναζήτηση στο google... Που άσε όλες οι εικόνες είναι διαθέσιμες και στο google (https://www.google.gr/search?q=site:herpetofauna.gr)...

Κι όμως συμβαίνει και σηκώνουν φωτογραφίες και κείμενα και μάλιστα πολλές φορές τα παραποιούν παραπληροφορώντας. Αυτό θέλω να το αποφύγω όσο το δυνατόν.

Παράθεση
Αφού όλα είναι ήδη διαθέσιμα δωρεάν στο google και κανείς δεν πρόκειται ποτέ να σε αναφέρει άμα δεν θέλει σαν πηγή, και τα κείμενα του herpetofauna.gr έχουν δημοσιευθεί από εδώ και εκεί, άρα πάλι κάποιος τα βρίσκει δωρεάν, για αυτό δεν καταλαβαίνω το "κλείδωμα"... Το θεωρώ ανόητο... Μου θυμίζει λίγο προ 5ετίας που πολλοί το κάναν αυτό χωρίς κάτι να καταφέρουν.

Το υλικό του herpetofauna.gr υπάρχει για καθαρά ενημερωτικό σκοπό. Όπως θα δεις δεν έχει ούτε μια διαφήμιση. Κάποιοι μπορούν να ποντάρουν σε τέτοια κείμενα και φωτογραφίες για να κερδίσουν κλικς, να βγάλουν χρήματα από διαφημίσεις ή ακόμα όπως προείπα να το χρησιμοποιήσουν για να ρίξουν λάσπη και να υβρίσουν. Επειδή το ίντερνετ είναι αχανές και δεν μπορώ να το παίζω αστυφύλακας το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να απενεργοποιήσω το δεξί κλικ μήπως και αποτρέψω ορισμένους με περιορισμένες γνώσεις. Και επαναλαμβάνω: αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το υλικό για καλό σκοπό αρκεί να επικοινωνήσει μαζί μου και θα του παραχωρήσω ευχαρίστως οτιδήποτε. Η αναφορά θεωρώ ότι είναι απαραίτητη γιατί οδηγεί κάποιους αναγνώστες στην σελίδα όπου θα μάθουν πολλά περισσότερα.

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
    • taklischris.info
« Απάντηση #8 στις: 04-04-15, 17:43:14 »
οκ...