Αποστολέας Θέμα: Αναγνωριση ερπετου γυρω στα 70 cm.  (Αναγνώστηκε 5373 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος combra

• Member
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • Φύλο: Γυναίκα
  • EINAI ETΣΙ,ΕΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ !
Γεια σε ολους,προ δυο ημερων,καποιος γείτονας με φωναξε επειδή ασχολουμαι με τα ερπετα,να δω καποιο φιδάκι που το ειχε σκοτώσει,του ειπα λοιπόν οτι ηταν μικρό μαλλον ανήλικο ,γιατι δεν το αφηνε να φύγει,η δικαιολογία ηταν οτι σηκώθηκε ο μικρος-μικρή  στο μισο σωματάκι του και φοβήθηκε ο γείτονας μην του ριχθει,αφου αρχισα να του εξηγώ καποια πραγματα σχετικα με τα ερπετα,μου εδειξε το ζωακι το οποιο πήρα σπιτι μου να το εξετάσω,το μετρησα και παρατήρησα το κεφάλι οτι ειχε "φρύδια" δηλαδη το χαραχτηριστικο κοκκαλο τοξο επανω απο τα μάτια του που το κανει να παιρνει φατσα θυμωμένου.Μου θύμησε μια φωτο απο ενα malpolon που ειχα βρει στο ιντερνετ,επίσης η κοιλια του ειχε χρωμα μπεζ πολύ ανοιχτο με κουκιδες πορτοκαλι.παραθέτω τις δικές μου φωτο ,βεβαια δεν εχω και καλη μηχανη ,αλλα τελος παντων! και παραθέτω και την ξένη φωτο.τι τελικα ειδος ειναι? επειδή προσφατα μου πέθανε το ιγκουάνα μου απο ασθένεια ,και το εθαψα στον κήπο μου,εθαψα και το φιδάκι διπλα-διπλα ,γιατι μου ηταν ανυποφορη η σκεψη να το πεταξω να το αρπαξουν οι γατες η στον καδο του Δήμου.

Αποσυνδεδεμένος Vonzip

• Moderator
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αναγνωριση ερπετου γυρω στα 70 cm.
« Απάντηση #1 στις: 03-04-10, 20:28:07 »
Kαλησπερα combra!
Το φιδακι ειναι Σαπιτης-Malpolon insignitus οπως πολυ σωστα ειπες και εσυ.. ;)
Οσων αφορα τη συμπεριφορα του που ηταν και υπευθυνη για το θανατο του ειναι μαλλον φυσιολογικη μιας και τα περισσοτερα φιδια θα προσποιηθουν η θα πραγματοποιησουν "επιθεση" αν νιωσουν οτι απειλουνται..
περίμενε και την απάντηση του διαχειριστή για να σου επιβεβαιώσει τις όποιες απορίες! ;)

Καλη Ανασταση! :)

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Αναγνωριση ερπετου γυρω στα 70 cm.
« Απάντηση #2 στις: 05-04-10, 01:17:00 »
Καλησπέρα, χρόνια πολλά!
Πολύ σωστά, το φίδι είναι Σαπίτης. Το δηλητήριό του είναι αρκετά ασθενές και δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο.