Αποστολέας Θέμα: ένας χαμαιλέων στην παρέα  (Αναγνώστηκε 4287 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chamaeleo

• Member
  • *
ένας χαμαιλέων στην παρέα
« στις: 25-02-10, 09:28:31 »
Καλημέρα παιδιά!
Είμαι κι εγώ λάτρης των ερπετών, με ιδιαίτερη αδυναμία στους χαμαιλέοντες. Έμεινα ένα καλοκαίρι στην Πύλο, δουλεύοντας στο πρόγραμμα προστασίας της περιοχής με την ορνιθολογική εταιρεία, και γνώρισα από κοντά τους Chamaeleo africanus. Είμαι βιολόγος, μέλος της ερπετολογικής εταιρείας. Μη φανταστείτε μεγαλεία όμως, δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι. Κάνω μεταφράσεις για τα προς το ζην.

Από βιβλία έχω σαν αναφορά τα "Θηλαστικά και ερπετά της Ελλάδας", εκδ. Ελεύθερος Τύπος (Παν.Πάτρας & Μουσείο Γουλανδρή), "Reptiles & Amphibians of Britain and Europe" εκδ. Collins, και το "Chameleons, Nature's masters of disguise", εκδ. Blandford.

Κάποτε, όταν ήμουν φοιτήτρια, είχα μαζέψει ένα Coluber jugularis και το είχα στο σπίτι σαν κατοικίδιο. Το κουβαλούσα παντού μαζί μου, μέχερι και σε μπαρ το πήγα το ζωντανό. Η ιστορία κράτησε λίγους μήνες μόνο, όσο χρειάστηκε για να συνειδητοποιήσω ότι το ζώο δεν είχε καμμιά δουλειά μέσα στο διαμέρισμα. Δεν είχαμε τίποτε κοινό, δεν είχε επιλέξει ελεύθερα να είναι εκεί (πώς θα μπορούσε άλλωστε;) και ο τρόπος ζωής μου δεν του ταίριαζε. Μου φάνηκε άδικο να το κρατώ περιορισμένο μόνο και μόνο επειδή μου άρεσε εμένα.

Το πήγα λοιπόν στο βουνό και το αμόλησα. Η στιγμή που το είδα να κολυμπά ελεύθερο σε μια λιμνούλα με το κεφάλι ψηλά, ήταν από τις ωραιότερες της ζωής μου.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: ένας χαμαιλέων στην παρέα
« Απάντηση #1 στις: 25-02-10, 12:03:32 »
Καλώς ήρθες Chamaeleo! :welc::
Χαίρομαι ιδιαίτερα που μία βιολόγος που δούλεψε για την προστασία του Αφρικανικού Χαμαιλέοντα και είναι και μέλος της ερπετολογικής, βρίσκεται στην παρέα μας!  :)

Πολύ όμορφη η ιστορία σου με το φίδι και ελπίζω να ενθαρρύνει κι άλλους που τυχαίνει να έχουν αιχμάλωτα άγρια ζώα να παραδειγματιστούν και να πράξουν το ίδιο.

Είσαι από κάποιο νησί των Δωδεκανήσων να υποθέσω?  :)

Αποσυνδεδεμένος aleksandr0s

• Member
  • *
  • Τόπος: Kilkistan
  • Φύλο: Άντρας
  • svenskcobra...
Απ: ένας χαμαιλέων στην παρέα
« Απάντηση #2 στις: 25-02-10, 12:20:58 »
 :welc::
Πολυ ομορφη η ιστορια σου !
svenskcobra...