Αποστολέας Θέμα: ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ?  (Αναγνώστηκε 19092 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος markos

• Member
  • *
ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ?
« στις: 21-04-10, 00:07:36 »
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ.ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΤΟΥΣ ΗΛΗΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΖΗΣΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΗΛΗΚΙΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ.ΕΧΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 20-25 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΧΟΣ ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΖΕΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΗΛΙΟΣ".ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΖΕΙΣ ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΟΝΟ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΠΟ ΧΕΛΙ.ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΦΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Η ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ?

Αποσυνδεδεμένος Vonzip

• Moderator
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ?
« Απάντηση #1 στις: 21-04-10, 00:52:12 »
Kαλησπερα Μαρκο! :)

Φυσικα και προκειται για καποιο μυθο!
Κατι τετοιο δεν υπαρχει και δε ξερω αν θα μπορουσε να υπαρξει βαση της περιγραφης.
2 κεφαλια απο γενετικη παραλλαγη ναι..αλλα να υπαρχει ειδος αυτο καθ'αυτο.. ::|
Απο την περιγραφη μου φαινεται οτι αναφαιροντε στον Τυφλίνο - Typhlops vermicularis
Προκειται για εντελως ακινδυνο φιδι και μη δηλητηριωδες.. ;)

Φιλικα,

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 21-04-10, 07:52:56 »
Γεια σου markos καλώς ήρθες!
Όπως είπε κι ο Vonzip το συγκεκριμένο φίδι είναι ο Τυφλίνος και φυσικά δεν έχει δύο κεφάλια, απλά η ουρά του έχει περίπου το ίδιο σχήμα με το κεφάλι. Και φυσικά όχι μόνο δεν είναι δηλητηριώδες αλλά δεν μπορεί να καταφέρει ούτε καν δάγκωμα!  :) Στην κεντρική σελίδα θα βρεις φωτογραφικό ευρετήριο για όλα τα ερπετά της Ελλάδας. Στην Εύβοια το μοναδικό φίδι που μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο είναι η Οχιά (Vipera ammodytes).

Φίδι με δύο κεφάλια φυσικά και μπορεί να υπάρξει, όχι σαν είδος αλλά σαν γενετική ανωμαλία, όπως μπορεί να συμβεί με όλα τα ζώα αλλά και με τους ανθρώπους. Δες ένα παράδειγμα παρακάτω
http://www.smh.com.au/ffximage/2006/01/03/snake03_wideweb__470x314,0.jpg

όχι όμως να έχει ένα κεφάλι σε κάθε άκρη του σώματος.

Επειδή οι μύθοι για τα φίδια είναι ατελείωτοι διάβασε στην κατηγορία Άρθρα το "Μύθοι ή πραγματικότητα;" για να σου καταρριφθούν και άλλοι μύθοι που ενδεχομένως να έχεις ακούσει.

Θα σε συμβούλευα να ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα άρθρα για σου λυθούν σχεδόν όλες οι βασικές απορίες.

Τέλος αν μπορείς να γράφεις με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες γιατί τα κεφαλαία στην γλώσσα των φόρουμ σημαίνουν ότι φωνάζουμε.
Και πάλι καλώς ήρθες  :)

Αποσυνδεδεμένος KINGSNAKE 12

• Regular Member
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #3 στις: 22-04-10, 14:10:26 »
και εγω φιδι με δυο κεφαλια μονο απο γενετικη ανωμαλια ξερω και οχι να υπαρχει απο μονο του στην φυση!

Αποσυνδεδεμένος markos

• Member
  • *
Απ: Υπαρχει φιδι με δυο κεφαλια?
« Απάντηση #4 στις: 26-04-10, 12:11:02 »
Το φιδι ειναι αυτο που μου ειπατε(τυφλινος).Εχετε απολυτο δικιο.Οπως μου το ειχαν περιγραψει.Κατατοπιστηκα και εμαθα για αυτο το φιδι.Ελπιζω να το συναντησω καποια στιγμη. Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και για τον χρονο σας.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 26-04-10, 13:04:32 »
Κι εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου για τα ζώα αυτά και που μπήκες στην διαδικασία να το ψάξεις. Ότι άλλες απορίες έχεις περιμένουμε να τις διαβάσουμε  :)

Αποσυνδεδεμένος argi

• Member
  • *
« Απάντηση #6 στις: 11-07-11, 00:24:20 »
και ομως ρε παιδια αυτο το φιδι υπαρχει μαλιστα ο πατερας μ εχει συναντησει συο στη ζωη τ και μαλιστα το ενα πριν λιγα χρονια και μ το ειχε δει3ει......το ειχε βρει μεσα σε κοπρια και εχει παχος περιπου οπως ενα τσιγαρο μαλιστα δεν υπαρχει αντιδοτο για το δηλητηριο του απο οτι μ ειπε

Αποσυνδεδεμένος riosma

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #7 στις: 11-07-11, 01:09:35 »
αυτά όλα είναι μύθος.

όπως αυτό που λένε στα χωριά να μην αφήνεις κοτσίδα επειδή θα γεννήσουν κατσαρίδες μέσα.

έλεος ότι θέλει λέει ο καθένας ο πιο πονηρός του χωριού τις πιο πολλές φορές επειδή τότε δεν υπήρχε παιδεία και όλοι οι άλλοι το χάφτανε εύκολα.

επιτέλους φτάσαμε στο 2011 και θα πρέπει τέτοιοι μύθοι να σταματήσουν επιτέλους.

αν άκουγα τη γιαγιά μου να κάνω γαργάρες με πάπρικα να μου περάσουν οι αμυγδαλές θα είχα πεθάνει επειδή είμαι αλλεργικός.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #8 στις: 11-07-11, 12:08:41 »
και ομως ρε παιδια αυτο το φιδι υπαρχει μαλιστα ο πατερας μ εχει συναντησει συο στη ζωη τ και μαλιστα το ενα πριν λιγα χρονια και μ το ειχε δει3ει......το ειχε βρει μεσα σε κοπρια και εχει παχος περιπου οπως ενα τσιγαρο μαλιστα δεν υπαρχει αντιδοτο για το δηλητηριο του απο οτι μ ειπε

Γεια σου argi καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Το φίδι αυτό όντως υπάρχει, όχι όμως ακριβώς όπως το περιγράφουν. Αν διάβασες και παραπάνω το φίδι είναι ο Τυφλίνος : http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=173&sid=143
μόνο που δεν έχει δύο κεφάλια αλλά ένα, κανονικά, και δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά ούτε καν μπορεί να καταφέρει να δαγκώσει έναν άνθρωπο. Ο πατέρας σου προφανώς αναπαρήγαγε τον μύθο που ο ίδιος άκουσε παλιότερα, αφού κανείς δεν βρέθηκε να του τον διαψεύσει. Νομίζω πως οι παρακάτω φωτογραφίες μπορούν να σε πείσουν από μόνες τους: http://en.balcanica.info/1-49-1

Διάβασε αν θέλεις τους μύθους που κυκλοφορούν για τα ερπετά και τα αμφίβια και θα δεις ότι έχεις ακούσει ήδη πολλούς από αυτούς: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=16