Αποστολέας Θέμα: Γεια σας  (Αναγνώστηκε 5067 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Phaidon

• Member
  • *
Γεια σας
« στις: 31-05-10, 14:10:03 »
Καλισπερα στη παρεα.χαιρομαι πολυ που βρηκα αυτη τη σελιδα,απο πολυ μικρη ηλικια εχω επαφες με ερπετα κανεις ποτε δεν ηξερε να μου πει τι ειδος ηταν αυτο που βλεπαμε παντα ακουγα διαφορετικες αποψεις.Εργαζομαι σαν εκπαιδευτης σκυλων και ζω στην εξοχη οπου εχουμε και τη σχολη,αυτο εχει σαν αποτελεσμα να βλεπουμε αρκετα συχνα ερπετα.Περυσι αρχες σεπτεμβριου επιασα ενα φιδι που μου ειπαν πως ηταν αστριτης απο τις φοτο που ειδα εδω ειμαι σιγουρος πως δεν ηταν αστριτης.Φετος πριν λιγες μερες οι γατες ειχαν πιασει ενα φιδι που ευτυχως δεν ειχαν τραυματισει και ετσι προλαβα να το μαζεψω και να το απελευθερωσω αλλου παλι,οι παππουδες που ρωτησα εδω γυρω ολοι πρωην αγροτες μου ειπαν πως ειναι δραγκολια και πως ειναι επικινδυνο φιδι,θα ανεβασω φοτο στην αναλογη ενοτητα να το δειτε και να μου πειτε τι ειναι.Φαιδων

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Γεια σας
« Απάντηση #1 στις: 31-05-10, 14:17:11 »
Φαίδων καλώς ήρθες στο φόρουμ  :welc::
Θέλω να σε συγχαρώ για τις κινήσεις σου όσον αφορά τα ερπετά που συναντάς και για την προστασία που τους παρέχεις όταν τα βρίσκεις σε κατοικημένες και ενδεχομένως επικίνδυνες για αυτά περιοχές.
Τον Αστρίτη για να τον δει κανείς θα πρέπει να ψάξει πάρα πολύ σε μεγάλα υψόμετρα (άνω των 1600μ συνήθως) σε κορυφές των βουνών των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, οπότε είναι αδύνατον να παρατηρηθεί σε κατοικημένες περιοχές και μάλιστα νοτιότερα από εκεί.
Περιμένουμε φωτογραφίες της "Δραγκολιάς"  :)

Αποσυνδεδεμένος sunseeker

• Regular Member
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Φύλο: Άντρας
    • industrial design online review
Απ: Γεια σας
« Απάντηση #2 στις: 31-05-10, 18:16:47 »
Φαίδων καλώς ήρθες και από εμένα...
Καλά post  :ok: