Αποστολέας Θέμα: Βρεθηκε χελωνακι σε δρομο - βοηθεια  (Αναγνώστηκε 7711 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ACe

• Member
  • *
Καλημερα, βρηκα μιση ωρα πριν σε κεντρικο δρομο της ******** μικρο (νομιζω) χελωνακι κιτρινομαυρο.. Δεν ειμαι σιγουρος αλλα δεν το κοβω για ξηρας.. Ξερω καποια πραγματα απο ερπετα γενικοτερα λογω ιγκουανα αλλα απο χελωνες τιποτα.. Θα ηθελα προτασεις για το τι μπορει να γινει με αυτο αν θεωρειτε πως μπορει να επιβιωσει στη φυση η οχι, τι να του δωσω να φαει και αν γινεται να απελευθερωθει τι ακριβως πρεπει να του παρεχω μεχρι την στιγμη της απελευθερωσης..
Δυστυχως εχω εξεταστικη και δεν εχω πολυ χρονο οποτε βοηθειστε οσο μπορειτε μπας και το σωσουμε το ζωντανο..

Οσο συντομοτερα απαντησετε τοσο το καλυτερο..
Ευχαριστω προκαταβολικα και γω και το χελωνακι...

Αποσυνδεδεμένος Vonzip

• Moderator
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Βρεθηκε χελωνακι σε δρομο - βοηθεια
« Απάντηση #1 στις: 17-06-10, 11:31:03 »
Kαλημερα Ace και καλως ηρθες! :)

Προκειται οντως για χελωνα του γλυκου νερου και πιο συγκεκριμενα για Στικτή Νεροχελώνα- Emys orbicularis

Λογικα η περιοχη στην οποια τη βρηκες ειναι διπλα σε καποιο ποταμι-λιμνη η λιμναζοντα νερα.
Η απελευθερωση της πρεπει λοιπον να γινει σε ενα τετοιο οικοσυστημα η σε ενα παρομοιο της περιοχης αν κρινεις οτι στο μερος που τη βρηκες διατρεχει κινδυνο απο ανθρωπογενεις δραστηριοτητες!

Για τις διατροφικες συνηθειες μεχρι την απελευθερωση της δε μπορω να σε συμβουλεψω καθοτι δε γνωριζω,για αυτο θα σε συμβουλευα να περιμενεις και την απαντηση του διαχειριστη! ;)
Ωστοσο μεχρι εκεινη τη στιγμη θα πρεπει να παρεχεις στο ζωο ενα μερος ασφαλες.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Βρεθηκε χελωνακι σε δρομο - βοηθεια
« Απάντηση #2 στις: 17-06-10, 11:34:21 »
Γεια σου ACe καλώς ήρθες!
Πρόκειται για Στικτή Νεροχελώνα - Emys orbicularis. Προφανώς και βγήκε από κάποιο ρέμα που υπάρχει εκεί κοντά. Όσο το συντομότερο απελευθερωθεί τόσο το καλύτερο για αυτήν. Σου στέλνω προσωπικό μήνυμα για το που μπορείς να την απελευθερώσεις εκεί κοντά και σβήνω την τοποθεσία στο μήνυμά σου (είναι κανονισμός του φόρουμ να μην αναφέρουμε συγκεκριμένες τοποθεσίες  ;) )