Αποστολέας Θέμα: Γίνονται στην Ελλάδα έρευνες μέσω πομπών?  (Αναγνώστηκε 6128 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panmyk17

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Έχει εκπονηθεί μέχρι τώρα κάποια έρευνα στον ελληνικό χώρο μέσω τοποθέτησης πομπών σε φίδια ή άλλα είδη ερπετών ή ζώων?
"Ο πλανήτης σήμερα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ
    Ας αφουγκραστούμε το κάλεσμά του για βοήθεια"

Αποσυνδεδεμένος vasilis s

• Member
  • *
Απ: Γίνονται στην Ελλάδα έρευνες μέσω πομπών?
« Απάντηση #1 στις: 27-07-09, 20:07:52 »
μεσω πομπων θα ελεγα οχι.
ομως γινονται βιντεοσκοπησεις διαρκειας σε περασματα φιδιων και αλλων ερπετων σε περιοχες που εχουν προβλημα οπως η Μηλος.
τα εχω δει απο κοντα αλλα δε μπορω να παραθεσω εικονες για ευνοητους λογους.
επισης παρα πολλα ζωα εχουν περασμενο τσιπακι με πολλη συστηματικη δουλεια που εχω βοηθησει κι εγω για 2-3 μερες.

;) ;) ;)
διαβαστε,διαβαστε,διαβαστε....

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 28-07-09, 14:13:09 »
μεσω πομπων θα ελεγα οχι.
ομως γινονται βιντεοσκοπησεις διαρκειας σε περασματα φιδιων και αλλων ερπετων σε περιοχες που εχουν προβλημα οπως η Μηλος.
τα εχω δει απο κοντα αλλα δε μπορω να παραθεσω εικονες για ευνοητους λογους.
επισης παρα πολλα ζωα εχουν περασμενο τσιπακι με πολλη συστηματικη δουλεια που εχω βοηθησει κι εγω για 2-3 μερες.

;) ;) ;)

σωστά. Τα τσιπς που τοποθετούνται σε κάποια είδη (άμεσα απειλούμενα) μπαίνουν κυρίως για την καταγραφή και για την  αποτροπή παράνομης σύλλεξης και λαθρεμπορίου.

Αποσυνδεδεμένος panmyk17

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #3 στις: 28-07-09, 15:20:37 »
Aυτά τα τσιπάκια βοηθούν τους επιστήμονες να ξαναβρίσκουν τα φίδια? Τί άλλες πληροφορίες συλλέγουν μέσω αυτών?
"Ο πλανήτης σήμερα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ
    Ας αφουγκραστούμε το κάλεσμά του για βοήθεια"

Αποσυνδεδεμένος vasilis s

• Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 28-07-09, 15:26:49 »
Aυτά τα τσιπάκια βοηθούν τους επιστήμονες να ξαναβρίσκουν τα φίδια? Τί άλλες πληροφορίες συλλέγουν μέσω αυτών?

οχι δε τους βοηθουν αλλα πολλες φορες μπορει να συμπεσουν σε τσιπαρισμενο φιδι οπως και εγινε καποια στιγμη.
τα τσιπ βοηθανε πιο πολυ την λαθροθηρεια και ενσωματωνονται στο φιδι αφου το ιδιο μετρηθει,ζυγιστει και αναγνωριστει το φυλο του.

για τη συγκεκριμενη οχια υπαρχει ολοκληρη μελετη που καποτε ειχα δημοσιευσει αλλα μαλλον τωρα δε προκειται να γινει παλι.
ισως αν υπαρξει ενδιαφερον και μονο κατοπιν αδειας των επιστημονων που εχουν δουλεψει πανω σε αυτο.

;) ;) ;)
διαβαστε,διαβαστε,διαβαστε....