Αποστολέας Θέμα: Κάποιες προτάσεις  (Αναγνώστηκε 7609 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος japetus

  • Active Member
  • *
  • Μηνύματα: 43
Κάποιες προτάσεις
« στις: 07-06-11, 15:27:35 »
Συγγνώμη για το ελαφρώς οφτόπικ, αλλά παίρνοντας αφορμή από την ερώτηση σχετικά με το ποια επικίνδυνα φίδια υπάρχουν στην περιοχή, νομίζω θα ήταν πολύ καλή ιδέα αν μπορούσε να προστεθεί στο ευρετήριο μια ταξινόμηση ανά περιοχή (νομό ή γεωγραφικό διαμέρισμα) ή ίσως ακόμα καλύτερα με μια γεωγραφική απεικόνιση κλικάροντας σε χάρτη.. Κάποια στοιχεία φυσικά υπάρχουν στις επιμέρους σελίδες ανά είδος, αλλά πιστεύω κάτι πιο άμεσο θα έβρισκε καλύτερη ανταπόκριση από τους νέους επισκέπτες.
Κατανοώ ότι είναι αρκετά δύσκολο κάτι τέτοιο λόγω πληθώρας αναφορών, αλλά ίσως θα μπορούσε αρχικά να γίνει κάτι τέτοιο με τις καταγεγραμμένες από αναφορές περιοχές εμφάνισης (ή μη) οχιών μια και αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους επισκέπτες.
Θα μπορούσε ίσως να μπει μόνιμα ένα ευμεγέθες λινκ στην αρχική σελίδα μόνο για την οχιά για τον κόσμο που μπαίνει στο site επί τούτου.

 Επίσης ανέφερες Ηλία κάτι σχετικά με την ανάγκη προστασίας του λαφιάτη μια και κινδυνεύει περισσότερα από τα υπόλοιπα. Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια καταχώρηση σχετικά με εκτίμηση των πληθυσμών κάθε φιδιού και ποια βρίσκονται υπό αμεσότερη απειλή εξαφάνισης.

Νίκος

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Κάποιες προτάσεις
« Απάντηση #1 στις: 07-06-11, 15:54:48 »
Γεια σου Νίκο, σ'ευχαριστώ για την συμβουλή. Γενικά αν υπάρχουν τέτοιες ιδέες είναι καλό να κατατίθενται στην ενότητα "Ιδέες & Παρατηρήσεις των μελών", γι'αυτό και μετέφερα το θέμα εδώ.

Αυτό που λες το έχω ήδη υπ'όψιν μου και το έχουμε βάλει στο πρόγραμμα εδώ και έναν χρόνο. Έχει συζητηθεί με τον φίλο μου που είναι ο κατασκευαστής της σελίδας (developer) και με την πρώτη ευκαιρία που είναι θέμα χρόνου, θα κατασκευαστεί σχετική λειτουργία. Θα είναι χάρτης χωρισμένος σε νομούς και νησιά και κάνοντας κλικ σε μια περιοχή θα εμφανίζεται η λίστα της ερπετοπανίδας της.

Παράθεση
Επίσης ανέφερες Ηλία κάτι σχετικά με την ανάγκη προστασίας του λαφιάτη μια και κινδυνεύει περισσότερα από τα υπόλοιπα. Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια καταχώρηση σχετικά με εκτίμηση των πληθυσμών κάθε φιδιού και ποια βρίσκονται υπό αμεσότερη απειλή εξαφάνισης.

Ο Λαφιάτης δεν κινδυνεύει περισσότερο από άλλα είδη, αλλά προστατεύεται από πιο πολλές οδηγίες και σε ορισμένες από αυτές πιο αυστηρά, όπως και το Σπιτόφιδο, την Νανόχεντρα και την Οχιά της Μήλου (Κοινοτική Οδηγία 92/43/ΕΟΚ και Σύμβαση της Βέρνης). Υπάρχουν φίδια που είναι πιο σπάνια και παρ'ολα αυτά κάποιες παλιές οδηγίες δεν τους δίνουν τόση αυστηρή προστασία.
Εκτιμήσεις αξιόπιστες για όλα τα είδη δεν υπάρχουν μιας και ελάχιστοι άνθρωποι έχουν εργαστεί για τα είδη αυτά και μάλιστα με ελάχιστα κονδύλια. Μπορεί όμως να γραφτεί ένα άρθρο για το ποια είδη κινδυνεύουν άμεσα.