Αποστολέας Θέμα: Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σαλαμάνδρες και φρύνους  (Αναγνώστηκε 2094 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.968
    • Herpetofauna of Greece
Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις σαλαμάνδρες και τους φρύνους, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει τον κύκλο αναπαραγωγής των εν λόγω αμφιβίων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένα είδη αμφιβίων αναπαράγονται αργότερα το φθινόπωρο, ενώ άλλα νωρίτερα το χειμώνα.

Άλλες μελέτες έχουν καταγράψει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα πουλιά.

Έχει παρατηρηθεί ότι όσο αυξάνονται οι θερμοκρασίες ορισμένα είδη πτηνών στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη μετακινούνται βορειότερα.
Ο επικεφαλής της έρευνας Brian Todd από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας μαζί με την ομάδα του, τοποθέτησαν ένα δίχτυ γύρω από τον υδροβιότοπο στη Νότια Καρολίνα, πριν από 30 χρόνια και κατέγραφαν τα είδη ζώων που περνούσαν από εκεί.

«Αναλύσαμε όλα τα στοιχεία που συλλέξαμε 30 χρόνια τώρα για το κύκλο αναπαραγωγής 10 ειδών αμφιβίων. Ανακαλύψαμε ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον κύκλο αναπαραγωγής ορισμένων ειδών.

Συγκεκριμένα, καταγράψαμε ότι δύο είδη αναπαραχθήκαν νωρίτερα», επισήμανε ο Brian Todd.

Στην εν λόγω μελέτη, αναφέρεται ότι οι αλλαγές συνέπεσαν με την άνοδο της θερμοκρασίας 1,2 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες στη συγκεκριμένη περιοχή.


Αναδημοσίευση από: econews.gr