Αποστολέας Θέμα: Τρία νέα είδη ανακαλύφθηκαν σε αναζήτηση ενός χαμένου  (Αναγνώστηκε 2255 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.969
    • Herpetofauna of Greece
Πηγή: molongpost.com
Συνοπτική απόδοση στα ελληνικά: herpetofauna.grΤρία είδη αμφιβίων άγνωστα έως τώρα για την επιστήμη, ανακαλύφθηκαν στα τροπικά βροχοδάση της Κολομβίας.

Η ανακάλυψη έγινε από μία διεθνή ομάδα επιστημόνων σε μία προσπάθεια αναζήτησης κυρίως του -εδώ και έναν αιώνα- χαμένου φρύνου του είδους Rhinella rostrata (βλ. σχετικό άρθρο). Το είδος αυτό εθεάθη τελευταία φορά μετά την λήξη του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η αναζήτηση πολλών ημερών δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά τον αρχικό σκοπό της ομάδας, όμως έφερε στο φως τρία νέα είδη άνουρων αμφιβίων. "Το να βρει κανείς 3 νέα είδη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα υποδηλώνει το πόσο πλούσια σε βιοποικιλότητα είναι αυτά τα σχετικά ανεξερεύνητα δάση και μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν" - "Η προστασία αυτών των ενδιαιτημάτων στο μέλλον είναι σημαντική για την εξασφάλιση της επιβίωσης τόσο των αμφιβίων, όσο και των οφελών που προσφέρουν στο οικοσύστημα και τον άνθρωπο" τόνισε ο δρ Robin Moore, της Conservation International.

Η εκστρατεία ήταν μέρος μιας διεθνούς προσπάθειας να βρεθεί ένας μεγάλος αριθμός "χαμένων" ειδών σε μια περίοδο όπου ο παγκόσμιος πληθυσμός των αμφιβίων μειώνεται δραματικά. Περισσότερο από το 30% όλων των ειδών απειλούνται με εξαφάνιση.

Πολλά από τα είδη των αμφιβίων δεν έχουν θεαθεί εδώ και δεκαετίες και αναζητούνται, καθώς η εξακρίβωση για το αν έχουν εξαφανιστεί ή όχι είναι κάτι σημαντικό για τους επιστήμονες στο να κατανοήσουν καλύτερα αυτή την παγκόσμια κρίση αφανισμού των ειδών.

Τα αμφίβια παίζουν ρόλο ζωτικής σημασίας σε ένα υγιές οικοσύστημα, ελέγχουν τους πληθυσμούς των εντόμων αλλά και βοηθούν στην παραγωγή σύγχρονων φαρμάκων, εξελίσσοντας την ιατρική.

Η αναζήτηση χαμένων ειδών συνεχίζεται...

New toad species © Robin Moore, Conservation International