Αποστολέας Θέμα: Λαθροκυνηγοί χελωνών συνελήφθησαν στην Μαδαγασκάρη  (Αναγνώστηκε 6158 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Μία ομάδα ακτιβιστών σε συνεργασία με τις αρχές έσωσαν 47 Ακτινωτές Χελώνες (Geochelone radiata) από έναν καταυλισμό λαθροκυνηγών σε δάσος της Μαδαγασκάρης.


Οι λαθροκυνηγοί εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Lavavolo της Μαδαγασκάρης με 48 σπάνιες Ακτινωτές Χελώνες, από τις οποίες οι 47 ήταν ακόμα ζωντανές, σύμφωνα με την Turtle Survival Alliance. Περιβαλλοντικοί οργανισμοί ενημερώθηκαν από κάτοικο της περιοχής για την παρουσία των λαθροκυνηγών, ενώ βρίσκονταν σε συνάντηση στο χωρίο Lavavolo, έτσι σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Οι λαθροκυνηγοί έφεραν όπλα και ο ένας κατάφερε να ξεφύγει, όμως οι αρχές πιστεύουν ότι γνωρίζουν την πόλη όπου κατοικεί.

Μία από τις χελώνες είχε φαγωθεί, ενώ οι υπόλοιπες ήταν πακεταρισμένες σε σάκους, ανάλογα με το μέγεθος. Η μέση ηλικία τους φαίνεται να ήταν μικρότερη των 10 ετών.

Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ταμπού το να τρέφεται κανείς με Ακτινωτές Χελώνες και συχνά βοηθούν στην προστασία του σπάνιου αυτού είδους. Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να ενημερώσουν τις αρχές για τον καταυλισμό των λαθροκυνηγών, σύμφωνα με την TSA.

Η Ακτινωτή Χελώνα βρίσκεται στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN, ως Κρισίμως Κινδυνεύον είδος.


Πηγη: reptilechannel.com
Απόδοση στα ελληνικά: Ηλίας Στραχίνης