Αποστολέας Θέμα: Εξαφανισμένο είδος κηρύχθηκε το ανατολικό κούγκαρ  (Αναγνώστηκε 5879 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Είδος που έχει εξαφανιστεί θεωρείται πλέον το ανατολικό κούγκαρ (Puma), το μεγάλο άγριο αιλουροειδές που παλιότερα ζούσε σε 21 πολιτείες της Αμερικής.

Οι επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια αμφισβητούν την ύπαρξη των συγκεκριμένων ζώων στις ΗΠΑ.

«Αν και περιλαμβάνεται στη λίστα με τα απειλούμενα είδη από το 1973, το ζώο πιθανότατα έχει εξαφανιστεί από το 1930», δήλωσε ο δρ. Mark McCollough από την αμερικανική Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής (FWS).

Εδώ και χρόνια ομοσπονδιακοί επιστήμονες ερευνούν αν το ανατολικό κούγκαρ συνεχίζει  να υπάρχει στις 21 πολιτείες της Αμερικής όπου παραδοσιακά ζούσε.

«Οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία που να στηρίζουν την ύπαρξη των ανατολικών κούγκαρ», τόνισε σε δηλώσεις του ο Martin Miller ο διευθυντής της FWS για τα απειλούμενα είδη.

Ως εκ τούτου η FWS ζητά την διαγραφή του ανατολικού κούγκαρ από τη λίστα με τα απειλούμενα είδη, δεδομένου ότι τα ζώα που έχουν εξαφανιστεί δεν είναι επιλέξιμα για προστασία με βάση την Αμερικανική Νομοθεσία για τα Απειλούμενα Είδη.

Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τα υπόλοιπα υποείδη κούγκαρ, τα οποία θα συνεχίσουν να περιλαμβάνονται στα απειλούμενα είδη και να προστατεύονται κανονικά.

Newslink Hellas
Αναδημοσίευση από: econews.gr