Αποστολέας Θέμα: Είχε ολόκληρο ερπετάριο στις αποσκευές του  (Αναγνώστηκε 6317 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Λαθρέμπορος άγριων ζώων μετέφερε σε αποσκευή του 95 βόες σφιγκτήρες, δυο οχιές και μία χελώνα...

Στα πράσα να μεταφέρει 100 ζωντανά ερπετά μέσα στις αποσκευές του έπιασε η ασφάλεια του αεροδρομίου της Μαλαισίας, έναν λαθρέμπορο άγριων ζώων.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία άγριας ζωής και Εθνικών Πάρκων της χώρας, ο Άνσον Ουόνγκ, που έχει ήδη καταδικαστεί για λαθρεμπόριο άγριων ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ταξίδευε από το νησί Πενάνγκ της Μαλαισίας στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, την Πέμπτη, όταν το προσωπικό των Αερογραμμών της Μαλαισίας στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ ειδοποιήθηκε για μια τσάντα που είχε σπάσει και ανοίξει, ενώ ήταν επάνω σε μεταφορική ταινία.

Η Υπηρεσία άγριας ζωής και Εθνικών Πάρκων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το Σάββατο, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι της βρήκαν 95 βόες σφιγκτήρες, δυο κερασφόρους οχιές και μια χελώνα Ματαμάτα στο εσωτερικό της αποσκευής του.
Οι βόες σφιγκτήρες υπόκεινται σε κανονισμούς ή και σε πλήρη απαγόρευση στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, όπως αυτές παρατίθενται στη σύμβαση για το διεθνές εμπόριο απειλουμένων ειδών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Ουόνγκ θα παραμείνει υπό κράτηση για δύο ημέρες.

Σύμφωνα με το μαλαισιανό δίκαιο, αν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή επτάχρονης κάθειρξης και πρόστιμο έως 100.000 ρίνγκιτ (32.000 δολάρια) για το κάθε ζώο ή και τα δύο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ουόνγκ έχει ήδη κριθεί ένοχος για λαθρεμπόριο άγριων ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2001 και έχει καταδικαστεί σε 71 μηνών κάθειρξη.

Εξ αιτίας της δράσης του, ο Ουόνγκ είναι γνωστός ως "βασιλιάς Σαύρα".


Πηγή: