Αποστολέας Θέμα: PETA εναντίον απάνθρωπου προϊόντος  (Αναγνώστηκε 1909 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.964
    • Herpetofauna of Greece
Μετά από αντιδράσεις 18 μηνών, χιλιάδων emails και τηλεφωνημάτων, αλλά και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κυρίως υπό την οργάνωση της φιλοζωικής ακτιβιστικής οργάνωσης PETA, το φρικτό διακοσμητικό προϊόν της εταιρείας Brookstone με την ονομασία "Frog-O-Sphere" τελικά αποσύρεται.

Πρόκειται για μια απάνθρωπη ιδέα κάποιων να δημιουργήσουν ένα υποτιθέμενο "κλειστό οικοσύστημα" με 2 βατράχους, σαλιγκάρια και ένα κομμάτι μπαμπού, όλα σφραγισμένα αεροστεγώς σε ένα πλαστικό "ενυδρείο" διαστάσεων μόλις 10 επί 10 εκατοστών! Και όλα αυτά για να κερδίσουν πουλώντας το.

Οι βάτραχοι του είδους Hymenochirus boettgeri ή αλλιώς African dwarf frogs, έμεναν κλεισμένοι στον μικρό αυτό κύβο και αργοπέθαιναν από την ασιτία, το ακάθαρτο νερό και τις υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Μία ακόμα πραγματικά αρρωστημένη ιδέα με σκοπό το εύκολο κέρδος.

Η Brookstone όπως και οι Magic Beans και Target και άλλες παρόμοιες εταιρείες, αποφάσισαν μετά από αντιδράσεις να σταματήσουν την παραγωγή τέτοιων προϊόντων, όμως κάποιες όπως η Coach House Gifts, επιμένει να πουλά βατράχους σε "κλειστά ενυδρεία".

Οι ακτιβιστικές οργανώσεις κάνουν έκκληση στους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν τις εταιρείες αυτές και τα απάνθρωπα προϊόντα τους.

το απάνθρωπο διακοσμητικό της Brookstone