Αποστολέας Θέμα: Αλπικός Τρίτωνας (Triturus alpestris)  (Αναγνώστηκε 12728 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Αλπικός Τρίτωνας (Triturus alpestris)
« στις: 28-01-11, 16:24:37 »
σας στέλνω και τις υπόλοιπες φωτογραφίες με τον αλπικό τρίτωνα-οποιαδήποτε εξήγηση και παρατήρηση σχετικά με το άτομο αυτό δεκτή!το λοφίο που φέρει τι ρόλο παίζει? αν μπορείτε να μου πείτε!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Αλπικός Τρίτωνας (Triturus alpestris)
« Απάντηση #1 στις: 28-01-11, 16:34:22 »
Γεια σου Νίκο, καλώς ήρθες και στο φόρουμ  :)
Ο αλπικός αυτός Τρίτωνας βρίσκεται σε "νεοτενικό" στάδιο, ανάμεσα δηλαδή στο στάδιο της προνύμφης και του ολοκληρωμένου τρίτωνα. Το "λοφίο" όπως είπες δεν είναι λοφίο αλλά τα βράγχια με τα οποία αναπνέει μέσα στο νερό. Μετά το πέρας της μεταμόρφωσης τα βράγχιά του θα "αποσχηματιστούν" και θα αναπνέει πλέον με τους πνεύμονες.

Υ.Γ.: οποιαδήποτε απορία έχεις Νίκο καλύτερα να την γράφεις στο φόρουμ ή να μου στέλνεις προσωπικό μήνυμα ή email (info@herpetofauna.gr), γιατί στο facebook ενδέχεται να μου ξεφύγει και να μην απαντήσω.

Πρόσθεση: Τα νεοτενικά άτομα είναι σεξουαλικά ώριμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #2 στις: 16-02-11, 12:53:01 »
δηλαδή τότε εκείνη την περίοδο που τους φωτογράφησα μπορούσαν να αναπαραχθούν μέσα στο νερό και να γεννήσουν γόνιμα αυγά??

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 16-02-11, 13:20:24 »
δηλαδή τότε εκείνη την περίοδο που τους φωτογράφησα μπορούσαν να αναπαραχθούν μέσα στο νερό και να γεννήσουν γόνιμα αυγά??

πιθανόν ναι  :)