Καλησπέρα,
Είμαι καινούργια στο φόρουμ και ο λόγος για τον οποίο έχω εγγραφεί είναι να λύσω απορίες μου, αλλά και να ... καταπολεμήσω την φοβία μου για τα ερπετά. Είναι βέβαια γνωστό ότι οι φοβίες δεν έχουν λογική βάση. Ωστόσο, είναι πολύ χρήσιμη η γνώση και η απομυθοποίηση.
Θα ήθελα λοιπόν να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα φίδια.
Διάβασα το άρθρο για τα απωθητικά φιδιών στην ιστοσελίδα σας. Εκτός από τα χημικά απωθητικά, τα οποία είναι συχνά επικίνδυνα για τον άνθρωπο και αναποτελεσματικά, δεν γράφετε τίποτα για τα ηλεκτρονικά που διατίθενται στο εμπόριο και εκπέμπουν υπερήχους. Η απορία μου επομένως είναι αν αυτά είναι αποτελεσματικά.
Μια ακόμα ερώτηση, αν δεν σας κουράζω: αν ένα μικρό παιδί, το οποίο ενδέχεται να φοβίσει π.χ. μια οχιά, δαγκωθεί από αυτήν, κινδυνεύει περισσότερο από έναν ενήλικα; Η κόρη μου είναι 2 ετών και κτίζουμε ένα μικρό σπίτι σε μεγάλο οικόπεδο στη Μάνη (όπου έχει πολλά "κουρκούλια"!). Βεβαίως, το παιδί δεν έχει επίγνωση του κινδύνου, ούτε έχει ξαναδεί φίδι. Αν τη δαγκώσει δηλητηριώδες φίδι, έχουμε τον ίδιο χρόνο για να φτάσουμε σε ένα κέντρο υγείας, όπως στην περίπτωση ενός ενήλικα;
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.