Αποστολέας Θέμα: Βάναυση θανάτωση αλεπούς  (Αναγνώστηκε 2813 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Βάναυση θανάτωση αλεπούς
« στις: 22-01-11, 18:10:11 »
Τη βάναυση θανάτωση αλεπούς στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης καταγγέλλει η οικολογική οργάνωση WWF Ελλάς. Η αλεπού βρέθηκε από υποστηρικτές της Οργάνωσης το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου νεκρή και κρεμασμένη με δεμένα τα πόδια πάνω σε πινακίδα σήμανσης ποδηλατικής διαδρομής, πάνω από το χωριό Αγιος Χαράλαμπος, στο 14,3 χλμ. της ποδηλατικής διαδρομής που έχει χαραχθεί στην περιοχή.
Το άτυχο ζώο δεν έφερε τραύματα από όπλο και η Οργάνωση πιθανολογεί ότι θανατώθηκε με άλλα μέσα (δηλητηρίαση από δολώματα, πνιγμός μετά από παγίδευση).


Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση αναφέρει πως «θα επιθυμούσαμε να καταδικάσουμε απερίφραστα την βάρβαρη αυτή πράξη και να καλέσουμε τις τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν το γεγονός με σκοπό την τιμωρία των υπαιτίων και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.
Ακόμα περισσότερο, όταν η χάραξη της συγκεκριμένης ποδηλατικής διαδρομής προσπαθεί να προωθήσει την ήπια τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Δοϊράνης και οι επισκέπτες (πεζοπόροι και ποδηλάτες), βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες που δυσφημούν την περιοχή και έρχονται σε αντίθεση με το βασικό σύνθημα του σχετικού προωθητικού υλικού της διαδρομής «Δοϊράνη, εκεί που η φύση βοηθά τη συνύπαρξη των λαών».


Αναδημοσίευση από: eidisis.gr