Αποστολέας Θέμα: Τεχνολογική καινοτομία στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ  (Αναγνώστηκε 1737 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.964
    • Herpetofauna of Greece
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ κάθε χρόνο κάνει βήματα για βελτίωση των προγραμμάτων του. Το 2010 μια σημαντική βελτίωση ήταν η εισαγωγή νέας τεχνολογίας με την προμήθεια και λειτουργία συσκευών GPS (Geographic Positioning System) για άμεση καταγραφή της θέσης της κάθε φωλιάς στις περιοχές ωοτοκίας. Αποτέλεσμα αυτής της τεχνολογικής βελτίωσης ήταν να έχουμε τις γεωγραφικές συντεταγμένες όλων των φωλιών που έγιναν στον Κόλπο Λαγανά Ζακύνθου (6 παραλίες), στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, στο Λακωνικό Κόλπο (με «δείγμα» την παραλία Μαυροβούνι), στο Ρεθύμνο, στον Κόλπο Χανίων (με «δείγμα» τους τομείς Η & L), στον Κόλπο της Μεσσαράς (με «δείγμα» τους τομείς Α & Β), και στην Κορώνη.

Αυτό αποτελεί σημαντική καινοτομία που στοχεύει στην καλλίτερη προστασία των φωλιών, και στην εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς τους λόγους που ωθούν τις χελώνες να προτιμούν για ωοτοκία συγκεκριμένα σημεία στις παραλίες. Οι φωλιές που καταγράφηκαν το 2010 παρουσιάζονται σε μορφή video (http://www.youtube.com/watch?v=bpIIMwmRlw0) που σχεδίασε ο Tom Riggall, υπεύθυνος monitoring του ΑΡΧΕΛΩΝ για το 2010.(ΔΜ)

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, σας προσκαλούμε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στην 3η μαρίνα Γλυφάδας, για να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις και τους απολογισμούς δράσης της δουλειάς του ΑΡΧΕΛΩΝ κατά το 2010.

Αναδημοσίευση από: