Αποστολέας Θέμα: Δεντρογαλια ή σαπίτης;  (Αναγνώστηκε 20772 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος japetus

• Active Member
  • *
Δεντρογαλια ή σαπίτης;
« στις: 03-03-11, 23:11:38 »
Αυτό το pet στο αγιο όρος, είναι δεντρογαλια ή σαπίτης;

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Δεντρογαλια ή σαπίτης;
« Απάντηση #1 στις: 04-03-11, 01:16:42 »
Αυτό το pet στο αγιο όρος, είναι δεντρογαλια ή σαπίτης;

Η εξάπλωση της Δενδρογαλιάς δεν φτάνει μέχρι το Άγιο Όρος, άσχετα που η ονομασία αυτή χρησιμοποιείται για διάφορα είδη στη βόρεια Ελλάδα. Η φωτογραφία αυτή δεν βοηθάει και πολύ, υπάρχει μήπως κάποια καλύτερη, ή σε μεγαλύτερη ανάλυση?
Μου μοιάζει πιο πολύ για Λαφίτης του Ασκληπιού πάντως παρά για Σαπίτη.

Όταν λες "πετ" τι εννοείς?

Αποσυνδεδεμένος japetus

• Active Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 04-03-11, 09:47:14 »
Άλλη φωτο δεν έχω γιατί δεν είναι δικιά μου, από κάποιο site την έχω κάνει link..
Είχα πρόσφατα  μια κουβέντα-διένεξη σχετικά με την παραφιλολογία για τα φίδια και τους μοναχούς. Γράφονται διάφορα άσχετα, όπως μοναχοί που βαζουν γάλα σε γαβάθες και σφυρίζουν στα φίδια να έρθουν να πιούν.

Σαν "πετ" δεν το λέω φυσικά με την κλασική εννοια  ;D
Κάποιοι ασκητές κυρίως που μένουν μονοι τους, έχουν έρθει σε τόσο μεγάλο βαθμό προσέγγισης με τη φύση που τα ζώα δεν τους φοβούνται και είναι αρκετά ήρεμα για να τους πλησιάσουν..

Όπως και νάχει τη φωτό την πήρα από εδώ: Αγιορείτικες μνήμες - Ένας φίλος του Παΐσιου (άσχετη η φωτο με την ιστορία)
Και μια συζήτηση που είχα για άλλη "ιστορία", εδω: Phorum.gr - Πρωινό Ρόφημα

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 04-03-11, 13:08:58 »
Έχω δει αρκετές φωτογραφίες με ασκητές του αγίου όρους να κρατάν φίδια, μάλιστα άκουσα ότι υπάρχει και ένας συγκεκριμένος που φωτογραφίζει ερπετά της περιοχής (και ζώα γενικώς) και κάνει καταγραφές. Το θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί δείχνει σε ανθρώπους φανατισμένους θρησκευτικά ότι τα φίδια δεν είναι "σατανικά" κι ότι δεν μπορούν να πιστεύουν ότι "τα πάντα εν σοφία εποίησε" ο θεός κι από την άλλη να εξαιρούν κάποια.

Όσο για την άλλη ιστορία με το γάλα και τα σφυρίγματα, τα έχουμε πει αρκετές φορές εδώ. 1ον τα φίδια δεν ακούν και 2ον δεν μπορούν καν να μεταβολίσουν το γάλα κι αν τους κάνεις force feeding το σίγουρο είναι ότι θα το αποβάλουν αργότερα (αναγωγή). Όσο για τα king και milk snakes είναι τόσο λαίμαργα που μέχρι και την ουρά τους μπορούν να αρχίσουν να τρων αν πεινάνε πολύ: 1. 2. Αυτό συμβαίνει και στο εν λόγω βίντεο στο youtube.

Για το φίδι της φωτογραφίας, εξακολουθεί να μου φαίνεται Λαφίτης του Ασκληπιού. Αυτό μαρτυρούν το σχήμα του κεφαλιού, η στάση του σώματος, το χρώμα, η γυαλάδα, κτλ.

Αποσυνδεδεμένος Tyrannosaurus Rex

• Full Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #4 στις: 15-03-11, 11:11:53 »
Τι ευχαριστο θεαμα παπαδες με φιδια!!!!!! οπως προειπε και ο Ηλιας ας το βλεπουν καποιοι φανατισμενοι .... τι επειδη τοτε οταν γραφθηκαν οι Διαθηκες θελανε να προσωποποιησουν το κακο με την μορφη του φιδιου οτι ντε και καλα ειναι και κακα τοσα ξερανε τοτε τοσα γραφανε.....το μονο κακο ζωο στον πλανητη κατ εμε ειναι εμεις οι ανθρωποι.
Τα φιδια στις φωτογραφιες ζησανε αραγε....?

Εκτος θεματος

Ηλια μου φαινετε χρησημοποιεις το Πικασα αν ναι μπορεις να μου λυσεις μια αποριουλα που εχω , θελω να ξαναπερασω τις φωογραφιες μου απο την αρχη σαν να χρησημοποιω πρωτη  φορα το πικασα εαν το απεγκαταστησω θα μου τις διαγραψει ? το λογικο ειναι να τις αφησει απειραχτες.
Απολαμβανω με δεος τα δημιουργηματα της φυσης (εκτος του ανθρωπου)

Ο ανθρωπος χρειαζεται την φυση , η φυση δεν τον χρειαζεται

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 15-03-11, 16:09:21 »
Εκτος θεματος

Ηλια μου φαινετε χρησημοποιεις το Πικασα αν ναι μπορεις να μου λυσεις μια αποριουλα που εχω , θελω να ξαναπερασω τις φωογραφιες μου απο την αρχη σαν να χρησημοποιω πρωτη  φορα το πικασα εαν το απεγκαταστησω θα μου τις διαγραψει ? το λογικο ειναι να τις αφησει απειραχτες.

όχι Αλέξανδρε, ανεβάζω τις φωτογραφίες στο photobucket.com, το picasa δεν το χρησιμοποιώ και δεν ξέρω να σου απαντήσω  :(

Αποσυνδεδεμένος Reddy_66

• Member
  • *
« Απάντηση #6 στις: 03-06-11, 16:19:30 »
Στη φωτό φαίνεται το εν λόγω φίδι πάνω μου (αν πρόκειται βέβαια για το ίδιο μοναστήρι). Το όνομά του είναι Snoopy και είναι το "ζωάκι" ενός καλόγερου. Ο ίδιος ο καλόγερος μου είπε ότι είναι σαπίτης και μάλιστα ενεργός. Α, και επειδή το φίδι κατασούρθηκε πάνω μου, δεν ξέρω για τα υπόλοιπα φίδια, αλλά οι σαπίτες μόνο ψυχρόαιμοι δεν είναι.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #7 στις: 03-06-11, 16:35:31 »
Reddy_66 καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Μάλλον πρόκειται για ένα και μοναδικό μοναστήρι στο οποίο συμβαίνει αυτό. Απ'ότι κατάλαβα κάποιος μοναχός κρατά έναν Λαφίτη του Ασκληπιού και έναν Σαπίτη. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το Άγιο Όρος και είναι προφανώς τραβηγμένη από το εν λόγω μοναστήρι: http://www.dpgr.gr/usergalleries/displayimage.php?pos=-256695

Στις φωτογραφίες που ανέβασες όντως πρόκειται για Σαπίτη. Παρατηρώ και ότι το ρουθούνι το ζώου είναι προβληματικό. Αναγνωρίζω από τα σχέδια στο πρόσωπο ότι είναι το ίδιο άτομο με την φωτογραφία στον σύνδεσμο που ανέβασα. Φαίνεται και το προβληματικό ρουθούνι άλλωστε. Στην φωτογραφία που ανέβασε ο japetus είναι ο Λαφίτης του Ασκληπιού.

Παράθεση
δεν ξέρω για τα υπόλοιπα φίδια, αλλά οι σαπίτες μόνο ψυχρόαιμοι δεν είναι.

Τα φίδια έχουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος γι'αυτό μπορεί άλλες φορές να τα νιώθουμε "κρύα" και άλλες φορές θερμά. Ένα φίδι όταν το χειρίζονται άνθρωποι για πολλή ώρα, τότε η θερμοκρασία του τείνει να φτάσει την θερμοκρασία των χεριών μας. Το ίδιο συμβαίνει και αν μείνει για πολλή ώρα στον ήλιο.