Αποστολέας Θέμα: Ο «Νηρέας» επέστρεψε στη θάλασσα!  (Αναγνώστηκε 2959 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 ξεκίνησε το ταξίδι του «Νηρέα» στις ελληνικές θάλασσες, με αφετηρία το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων. Μετά από 5 εβδομάδες στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο, ο «Νηρέας» υγιής πια και ξεπερνώντας σε βάρος τα 50 κιλά, μας αποχαιρέτησε με ένα μεγάλο μακροβούτι.

Ο «Νηρέας» βρέθηκε στα Κύθηρα σε ηλικία περίπου 2,5 μηνών, πολύ εξασθενημένος και αφυδατωμένος ενώ στο πεπτικό του σύστημα έφερε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ενδοπαρασίτων που είχαν επιδεινώσει σε επικίνδυνο βαθμό την κατάσταση της υγείας του. Η νεαρή φώκια δέχτηκε την φροντίδα των ειδικών της Ομάδας Περίθαλψης της MOm και ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης.
Στην ελληνική μυθολογία ο «Νηρέας», γιος του Ωκεανού, ήταν σύζυγος της Ωκεανίδας, και μαζί απέκτησαν τις Νηρηίδες, τουλάχιστον 50! Το ίδιο ευχόμαστε κι εμείς στο μικρό «Νηρέα»!

Η MOm ευχαριστεί το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων για τη συνεργασία του και τη διάθεση του σκάφους για τη μεταφορά του «Νηρέα» στο σημείο απελευθέρωσης.

Αναδημοσίευση από: MO-m (mom.gr)