Αποστολέας Θέμα: Λαθρέμπορος τίγρεων της Σουμάτρας συνελήφθη στην ινδονησία  (Αναγνώστηκε 2894 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Έναν λαθρέμπορο τίγρεων της Σουμάτρας συνέλαβαν οι Αρχές της Ινδονησίας έπειτα από διήμερη παρακολούθηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι τίγρεις της Σουμάτρας απειλούνται με εξαφάνιση και εκτιμάται ότι σήμερα ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τα 400 άτομα στην άγρια φύση.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Διατήρησης Φυσικών Πόρων στη δυτική Σουμάτρα, σε συνεργασία με τις Μονάδες Προστασίας Τίγρεων της WWF στην Ινδονησία.

Καθοριστικός παράγοντας στη σύλληψη του δράστη ήταν ο εντοπισμός, στο σπίτι του, μιας γούνας τίγρης της Σουμάτρας , που εκτιμάται ότι δηλητηριάστηκε.
Ειδικότερα, όταν έφτασαν στην οικία του λαθρεμπόρου οι επιθεωρητές κατάφεραν να βρουν το δέρμα της τίγρης λόγω της έντονης μυρωδιάς των χημικών που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση μελών ζώων.

Τα κόκαλα της τίγρης, που κοστολογούνται πολύ ακριβά στη μαύρη αγορά για τις υποτιθέμενες θεραπευτικές τους ιδιότητες, δεν βρέθηκαν. Ωστόσο οι Αρχές βρήκαν και κατέσχεσαν έναν ζωντανό πύθωνα, μέρη μιας σπάνιας βουνίσιας κατσίκας και ένα ελάφι.

Newslink Hellas
Αναδημοσίευση από: econews.gr