Καλησπέρα στην ομάδα του herpetofauna.gr & στους επισκέπτες του site.
H ύλη στον παρόντα ιστοχώρο είναι εξαιρετική, με ολοκληρωμένη παρουσίαση του κόσμου των ερπετών στην πατρίδα μας, χωρίς υπερβολές και με εμφανές το αυθεντικό ενδιαφέρον για την προώθηση της προστασίας των ερπετών, μέσω της ακριβούς και επιστημονικής πληροφόρησης των επισκεπτών σας. Συγχαρητήρια.
Αφορμή γιά αυτή την 'επαφή' είναι ο προβληματισμός ενός φίλου μου, με σπίτι στην Τζιά, γιά τυχόν κινδύνους από φίδια στην περιοχή και τρόπους πρόληψης τυχόν δυσάρεστων επεισοδίων μεταξύ τους. Απευθύνθηκε σε εμένα, όχι τόσο γιατί διαθέτω εξειδικευμένες γνώσεις επί του θέματος -που δεν έχω-, αλλά κυρίως επειδή διατηρώ εξοχικό στην Β.Εύβοια, έχω και εγώ δύο μικρά παιδιά και επίσης έχω συχνές επισκέψεις των θαυμαστών & εξαιρετικά χρήσιμων αυτών ερπετών. Διαβάζοντας το σχετικό υλικό σας, διαπίστωσα παρουσία στο νησί, μόνο φιδιών της οικογένειας των Κολουβρίδων και όχι των Εχιδνίδων. Θα ήθελα λοιπόν να μου επιβεβαιώσετε το παραπάνω και ότι σχετικό έχετε την καλωσύνη για προφύλαξη μικρών παιδιών από σχετικούς κινδύνους. Σας ευχαριστώ, albar